4 små hjertesalat
En lille håndfuld radiser
Vinaigrette
1 spsk. Dijonsennep
1 tsk. honning
2 spsk. hvidvinseddike eller æblecider-eddike
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1-2 spsk. blå birkes
Et drys havsalt
Ja, man kan faktisk spise salat varm! Grillet sådan her, får en et blødt og let røget ydre, men bevarer det sprøde indre. Den knasende vinaigrette er super-dejlig til!
Sådan gør du
Varm en grillpande rigtig godt op, skær den nederste del af stokken af og del salathovederne over på langs. Læg salaten med den skårne side nedad og grill salaten nogle minutter, til den får grillstriber, derefter vendes salaten og griller et par minutter på den anden side. Tag salathovederne af og læg dem på et fad. Lav vinaigretten ved at røre sennep med honning, eddike og birkes og dryp derefter olien i lidt ad gangen. Smag vinaigretten til med salt og hæld den over de lune grillede salathoveder. Skær radiserne i tynde skiver og drys dem over. Server!