2,5 kg kartofler
Salt
5 dl hønsebouillon
2,5 dl hvidvin
1 ½ tsk. sennep
1 ½ dl olivenolie
2 finthakkede løg
3 pressede fed hvidløg
Skal og saft af 1 upsrøjtet
citron
Kapers
Denne opskrift har vi fået af vores gode ven Friis. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, så kartoflerne virkelig kan marinere i den gode saft og kraft fra bouillonen, hvidvinen og senneppen. Mums!
Til 10 personer.
Sådan gør du
Dagen før: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem i en skål med bouillon, hvidvin og resten af ingredienserne på nær kapers og forårsløg. Lad det trække på køl til dagen efter.
På dagen: Tænd ovnen på 200 ˚C. Vend kapers med olie og salt. Bag dem på beklædt bageplade i 15-20 minutter til de er sprøde og puffet op. Rens og snit forårsløgene i ringe. Anret kartoffelsalaten i skåle med forårsløg og kapers som pynt.
Bonusinfo: Når en kartoffel køles ned, laves en del af stivelsen om til resistent stivelse. Det vil sige, at stivelsen ikke optages af kroppen og derved ikke bidrager med kalorier, men i stedet bare passerer fordøjelsessystemet og bidrager til mæthedsfornemmelsen.