Marineret kartoffelsalat med sprødstegte kapers & forårsløg

Ingredienser

2,5 kg kartofler

Salt

5 dl hønsebouillon

2,5 dl hvidvin

1 ½ tsk. sennep

1 ½ dl olivenolie

2 finthakkede løg

3 pressede fed hvidløg

Skal og saft af 1 upsrøjtet

citron

Kapers

Denne opskrift har vi fået af vores gode ven Friis. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, så kartoflerne virkelig kan marinere i den gode saft og kraft fra bouillonen, hvidvinen og senneppen. Mums!

Til 10 personer.

Sådan gør du

Dagen før: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem i en skål med bouillon, hvidvin og resten af ingredienserne på nær kapers og forårsløg. Lad det trække på køl til dagen efter.

På dagen: Tænd ovnen på 200 ˚C. Vend kapers med olie og salt. Bag dem på beklædt bageplade i 15-20 minutter til de er sprøde og puffet op. Rens og snit forårsløgene i ringe. Anret kartoffelsalaten i skåle med forårsløg og kapers som pynt.

Bonusinfo: Når en kartoffel køles ned, laves en del af stivelsen om til resistent stivelse. Det vil sige, at stivelsen ikke optages af kroppen og derved ikke bidrager med kalorier, men i stedet bare passerer fordøjelsessystemet og bidrager til mæthedsfornemmelsen.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt