Marineret kartoffelsalat med sprødstegte kapers & forårsløg

Ingredienser

2,5 kg kartofler

Salt

5 dl hønsebouillon

2,5 dl hvidvin

1 ½ tsk. sennep

1 ½ dl olivenolie

2 finthakkede løg

3 pressede fed hvidløg

Skal og saft af 1 upsrøjtet

citron

Kapers

Denne opskrift har vi fået af vores gode ven Friis. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, så kartoflerne virkelig kan marinere i den gode saft og kraft fra bouillonen, hvidvinen og senneppen. Mums!

Til 10 personer.

Sådan gør du

Dagen før: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem i en skål med bouillon, hvidvin og resten af ingredienserne på nær kapers og forårsløg. Lad det trække på køl til dagen efter.

På dagen: Tænd ovnen på 200 ˚C. Vend kapers med olie og salt. Bag dem på beklædt bageplade i 15-20 minutter til de er sprøde og puffet op. Rens og snit forårsløgene i ringe. Anret kartoffelsalaten i skåle med forårsløg og kapers som pynt.

Bonusinfo: Når en kartoffel køles ned, laves en del af stivelsen om til resistent stivelse. Det vil sige, at stivelsen ikke optages af kroppen og derved ikke bidrager med kalorier, men i stedet bare passerer fordøjelsessystemet og bidrager til mæthedsfornemmelsen.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive