Marineret kartoffelsalat med sprødstegte kapers & forårsløg

Ingredienser

2,5 kg kartofler

Salt

5 dl hønsebouillon

2,5 dl hvidvin

1 ½ tsk. sennep

1 ½ dl olivenolie

2 finthakkede løg

3 pressede fed hvidløg

Skal og saft af 1 upsrøjtet

citron

Kapers

Denne opskrift har vi fået af vores gode ven Friis. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, så kartoflerne virkelig kan marinere i den gode saft og kraft fra bouillonen, hvidvinen og senneppen. Mums!

Til 10 personer.

Sådan gør du

Dagen før: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem i en skål med bouillon, hvidvin og resten af ingredienserne på nær kapers og forårsløg. Lad det trække på køl til dagen efter.

På dagen: Tænd ovnen på 200 ˚C. Vend kapers med olie og salt. Bag dem på beklædt bageplade i 15-20 minutter til de er sprøde og puffet op. Rens og snit forårsløgene i ringe. Anret kartoffelsalaten i skåle med forårsløg og kapers som pynt.

Bonusinfo: Når en kartoffel køles ned, laves en del af stivelsen om til resistent stivelse. Det vil sige, at stivelsen ikke optages af kroppen og derved ikke bidrager med kalorier, men i stedet bare passerer fordøjelsessystemet og bidrager til mæthedsfornemmelsen.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide