Ørredrillette serveret i agurkerør

Ingredienser

125 g røget ørred (i pakke

med 2 fileter)

1 dl creme fraiche

2 radiser i tynde skiver

¼ bundt purløg

½ rødløg

Saft af ½ økologisk citron

½ tsk. sukker

Salt og peber

1 agurk

Rillette kan laves af mange slags fisk og varieres efter, hvad man har til rådighed. Du kan altså sagtens bruge yoghurt i stedet for creme fraiche, laks i stedet for ørred og så fremdeles. Meeen prøv lige denne udgave med ørred – den er et hit!

Sådan gør du

Mos ørredfileterne med en gaffel. Hak rødløget, og klip purløg fint. Bland alle ingredienser, og smag til med salt, sukker, citron og peber. Stil på køl i 20 minutter. Skræl en skive af agurken på langs. Læg en skefuld ørredrillette i den ene ende af agurkestrimlen, og rul sammen til et rør. Luk med en tandstik, eller bind et purløg om som en sløjfe. Gem på køl indtil servering. 

Bonusinfo: Ørred er rig på selen, kalium og kalcium og har et højt indhold af D- og B12-vitamin og selvfølgelig de essentielle enkeltog flerumættede omega-3-fedtsyrer. Men først og fremmest smager det bare super godt. En ren win win-situation!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive