Mormor kylling

Ingredienser

1 hel kylling (1400 g)

1 økologisk citron

1 god håndfuld persille

50 smør

Salt og peber

600 g kartofler

400 g gulerødder

 
Agurkesalat

1 agurk

1 dl vand

1 dl eddike

50 g sukker

1 tsk. Salt

Brun sovs

Fond fra kyllingen

3 spsk. rismel eller speltmel,

hvis det tåles

Sovsekulør
 

Søde hindbær

250 g hindbær

1½ spsk. Sukker

– På en ny måde

”Mormor-mad” holder hele vejen! I denne udgave får den klassiske, helstegte kylling et ekstra pift af citron og persillesmør samt lækkert tilbehør

4 personer.

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet lidt tid inden du går i gang, så det når at blive blødt. Tænd ovnen på 170 varmluft. Lad en bradepande og rist varme med i ovnen. Skyl kyllingen under koldt vand. Dyp den tør med køkkenrulle, så den ikke er våd – ellers bliver skindet ikke sprødt. Bland smør med finthakket persille og revet citronskral fra citronen. Kom smørret ind under kyllingeskindet på brystet og på ryggen. For at løsne skindet kan du bruge fingrene og eventuelt forsigtigt bruge en kniv. Stop den hele citron ind i kyllingen og luk den eventuelt inde med en kødnål. Krydr kyllingen med salt og peber. Tag risten ud og smør den med olie. Læg kyllingen på den varme rist og steg kyllingen i ca. 1 time afhængig af kyllingens størrelse. Kyllingen bliver bedst, hvis du vender den under stegning, da lår og bryst ikke skal have lige lang tid i varmen.

Imens laves agurkesalat. Først koges vandet og blandes sammen med eddike, sukker og salt. Rør rundt til det hele er opløst. Lad lagen køle af, til den kun er lun. Skær agurken i tynde skiver (eventuelt på et rivejern eller et mandolinjern). Kom agurkerne i lagen. Bland hindbær og sukker og lad dem stå og trække. Kog gulerødder og kartofler møre i letsaltet vand. Når kyllingen er færdig hældes vand ned i bradepanden. Rør mel sammen med lidt af væsken og varm blandingen op i en gryde under tilsætning af den restende væske. Smag til med salt og peber og giv din sovs kulør med sovsekulør.

TIP: Hvis du ikke har en bradepande med rist, kan du sagtens placere kyllingen i et ildfast fad under hele stegningen. Du kan med fordel lave agurkesalaten nogle timer før eller dagen før – så får den endnu mere smag.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er