Et godt madbrød er lækkert til både hverdagsretter og festlige lejligheder. Dette smagfulde oregano- og timianbrød egner sig særdeles godt til begge dele!

Til 10 personer.

Sådan gør du

Opløs gæren i 6 dl lunkent vand. Tilsæt herefter 2 spsk. olie samt fiberHUSK, og rør grundigt rundt. Lad blandingen hvile i 10 minutter. Pisk blandingen med en elpisker i 2 minutter. Bland herefter meltyperne med 1 tsk. salt. Tilsæt melet til den våde blanding, og rør dejen på en røremaskine eller med dejkroge på en elpisker i minimum 15 minutter. Dejen skal være let klistret. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir med en våd ske, så det har en tykkelse på ca. 2 cm. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Drys dejen med 2 spsk. olie, 2-3 tsk. groft salt samt oregano og timian, og bag herefter brødet i ca. 40 minutter ved 200 °C. 

TIP: Du kan også anvende andre tørrede krydderurter til dit brød, for eksempel rosmarin. Hvis spelt er testet og tåles, kan du udelade 1 dl vand, fiberHUSK, majsmel samt boghvedemel, og i stedet tilsætte 200 g fuldkornsspeltmel samt 400 g sigtet speltmel.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide