Oregano & timianbrød

Ingredienser

50 g gær

6 dl vand

15 g fiberHUSK

200 g fuldkornsmajsmel

200 fuldkornsrismel

100 g boghvedemel

3-4 tsk. groft salt

4 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie

5 tsk. tørret oregano

3 tsk. tørret timian

Et godt madbrød er lækkert til både hverdagsretter og festlige lejligheder. Dette smagfulde oregano- og timianbrød egner sig særdeles godt til begge dele!

Til 10 personer.

Sådan gør du

Opløs gæren i 6 dl lunkent vand. Tilsæt herefter 2 spsk. olie samt fiberHUSK, og rør grundigt rundt. Lad blandingen hvile i 10 minutter. Pisk blandingen med en elpisker i 2 minutter. Bland herefter meltyperne med 1 tsk. salt. Tilsæt melet til den våde blanding, og rør dejen på en røremaskine eller med dejkroge på en elpisker i minimum 15 minutter. Dejen skal være let klistret. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir med en våd ske, så det har en tykkelse på ca. 2 cm. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Drys dejen med 2 spsk. olie, 2-3 tsk. groft salt samt oregano og timian, og bag herefter brødet i ca. 40 minutter ved 200 °C. 

TIP: Du kan også anvende andre tørrede krydderurter til dit brød, for eksempel rosmarin. Hvis spelt er testet og tåles, kan du udelade 1 dl vand, fiberHUSK, majsmel samt boghvedemel, og i stedet tilsætte 200 g fuldkornsspeltmel samt 400 g sigtet speltmel.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum