[single_post_category_name]

Nem, sund & lækker hverdag: Pasta med chili, hvidløg & grønkål

Jeg betragter det som min fornemmeste pligt at berige jer læsere med inspirerende mad, som er nem at lave, smager vidunderligt, og – nogle gange – heller ikke koster en bondegård. Denne ret er en sådan. Den er simpelthen det bedste bud på prisvenlig, rustik hurtigmad, jeg lige kan komme på. Og den smager så englene synger! Det er egentlig ikke så ofte jeg spiser pasta, men når jeg så gør tænker jeg altid, hvorfor gør jeg ikke det noget oftere? Det er så nemt, og det behøver slet ikke være så tungt, som man kan gå og forestille sig. Denne ret er spækket med hvidløg og chili, (godt for fordøjelsen, immunsystemet og en bunke andre ting), knasende lækker grøn grønkål og en vidunderlig olivenolie. Gør dig selv en tjeneste og køb en god en, de smager bare bedre! Jeg har brugt fuldkornspasta, Il Fornaio, Urtekram og Irma har gode fuldkornsvarianter, så på næringsindholds-skalaen er den heller ikke værst, denne dejlige ret. Den tager samme tid at lave som det tager at koge pastaen, så man kan mere end godt være bekendt at kalde det her fast-food. Lav den. Den er god. Og nem. Og billig. Ingen undskyldning!

2 personer.

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand og 1 tsk salt over, når vandet bulderkoger, tilsætter du pastaen. Varm olivenolie let op i en pande, tilsæt hvidløg og chili og svits ved lav varme til der dufter herligt at begge dele, dog uden at hvidløgene bliver brune. Tilsæt grønkålen, skru op for varmen og svits kålen med et par minutter under omrøring. Sigt pastaen fra kogevandet når den er al dente, men behold en dl af kogevandet. Tilsæt pasta og kogevand til panden og vend rund under højeste blus, til retten er blandet og pastaen er glinsende og coated af olien som emulgerer med kogevandet og laver en tynd sauce. Smag til med friskkværnet peber og et drys salt. Server med det samme!

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide