1 squash
1 rulle Sainte Maure
gedeost
1 stor gulerod
½ rødløg
100 g babyspinat
25 g pinjekerner
Honning-sennepvinaigrette
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
Salt & friskkværnet peber
Chèvre chaud-salaten er et af mine sikre valg på menukortet, når frokosten skal indtages på en fortovscafé i solen. Her har jeg skiftet brødet ud med skiver af squash og givet de små skiver med ristet gedeost selskab af en frisk salat, en klassisk, velbalanceret vinaigrette og ristede pinjekerner. Frokost til 2 personer – forret til 4.
Sådan gør du
Skær squashen i tynde skiver på ½ cm, og drys med salt og peber. Placér skiverne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. Top squash-skiverne med skiver af gedeost, og rist dem yderligere 10 minutter i ovnen, indtil gedeosten er gylden og sprød i overfladen. Fjern skrællen fra guleroden, og skræl den hele vejen igennem til lange, tynde bånd. Skær rødløget i helt tynde skiver, skyl og slyng spinaten, og rist pinjekernerne. Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over spinat, rødløg og gulerodsstrimler. Vend godt rundt, og top salaten med de lune squash-gedeostskiver og ristede pinjekerner inden