1 blomkål
2-3 spsk koldpresset
olivenolie
skal af 1 øko-citron
1 bundt purløg
havsalt og friskkværnet
peber
Ristede mandler
1 dl mandler
Jeg ved ikke noget bedre end stegt blomkål. Jeg spiser det både koldt, lunt og varmt og anvender det i et hav af forskellige kombinationer. Det er nemt, taknemmeligt og mættende. Og krydrer du det godt med salt og peber, bliver det en himmelsk mundfuld. Den her salat tager under 20 minutter at lave og er blevet en favorit hos rigtig mange af mine salattøser.
Sådan gør du
Rens blomkålen og del den i buketter. Gem lidt af de små blade til pynt. Varm en pande og tilsæt olivenolien. Steg blomkålenved høj varme i 10-15 minutter, til den tager farve, men stadig har bid.
Vend blomkålen med den revne citronskal, tilsæt godt med salt og peber. Skær purløg i stykker på 3-4 cm. Anret blomkålenpå et fad og drys masser af purløg, små blomkålsbladeog ristede mandler over.
Ristede mandler – Hak mandlerne groft, rist dem på en varm og tør pande, til de får farve og begynder at dufte. Tag dem af, køl dem ned og gem dem i en lukket beholder.