Blomkålsbuketter med citronstøv

Ingredienser

1 blomkål

2-3 spsk koldpresset

olivenolie

skal af 1 øko-citron

1 bundt purløg

havsalt og friskkværnet

peber

 

Ristede mandler

1 dl mandler

Jeg ved ikke noget bedre end stegt blomkål. Jeg spiser det både koldt, lunt og varmt og anvender det i et hav af forskellige kombinationer. Det er nemt, taknemmeligt og mættende. Og krydrer du det godt med salt og peber, bliver det en himmelsk mundfuld. Den her salat tager under 20 minutter at lave og er blevet en favorit hos rigtig mange af mine salattøser.

Sådan gør du

Rens blomkålen og del den i buketter. Gem lidt af de små blade til pynt. Varm en pande og tilsæt olivenolien. Steg blomkålenved høj varme i 10-15 minutter, til den tager farve, men stadig har bid.

Vend blomkålen med den revne citronskal, tilsæt godt med salt og peber. Skær purløg i stykker på 3-4 cm. Anret blomkålenpå et fad og drys masser af purløg, små blomkålsbladeog ristede mandler over.

Ristede mandler – Hak mandlerne groft, rist dem på en varm og tør pande, til de får farve og begynder at dufte. Tag dem af, køl dem ned og gem dem i en lukket beholder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450