150 g grønne linser
100 g brune ris
2 røde peberfrugter, skåret i
små tern
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, presset
250 g blandede nødder
(f.eks. cashewnødder,
hasselnødder, mandler og
valnødder)
1 dåse tomatpuré (140 g)
eller 100 g ketchup
100 g rasp
1 bundt persille, finthakket
2-3 tsk. salt
½ tsk. chilipulver
4 spsk. tranebærsovs (kan
undlades)
Fyldigt og mættende farsbrød, der går godt sammen med sovs, kartofler og rødkålssalat. Eller helt simpelt som pålæg på en rugbrødsmad.
Sådan gør du
Skyl linser og ris, og kog dem i samme gryde i 25 minutter.
Hæld derefter vandet fra, og lad dem dryppe af i en si. Blend de færdigkogte ris og linser en smule med en stavblender. Steg peberfrugter, løg og hvidløg i nogle minutter på en pande. Hak nødderne groft (brug evt. en foodprocessor).Bland alle ingredienserne i en stor skål, undtagen tranebærsovsen. Smag på farsen, om den mangler salt, chilieller andet krydderi.
Put bagepapir i en brødform, og pres farsen ned i formen. Gør overfladen glat, og fordel tranebærsovsen udover. Farsbrødet bages ved 200 °C almindelig ovn. De første 30 minutter tildækket af sølvpapir, og de næste 30 minutter uden sølvpapir.
TIP: Prøv også at lave bøffer eller frikadeller ud af farsen i stedet for at bage den.