Farsbrød med nødder & linser

Ingredienser

150 g grønne linser

100 g brune ris

2 røde peberfrugter, skåret i

små tern

1 stort løg, fint hakket

3 fed hvidløg, presset

250 g blandede nødder

(f.eks. cashewnødder,

hasselnødder, mandler og

valnødder)

1 dåse tomatpuré (140 g)

eller 100 g ketchup

100 g rasp

1 bundt persille, finthakket

2-3 tsk. salt

½ tsk. chilipulver

4 spsk. tranebærsovs (kan

undlades)

Fyldigt og mættende farsbrød, der går godt sammen med sovs, kartofler og rødkålssalat. Eller helt simpelt som pålæg på en rugbrødsmad.

Sådan gør du

Skyl linser og ris, og kog dem i samme gryde i 25 minutter.

Hæld derefter vandet fra, og lad dem dryppe af i en si. Blend de færdigkogte ris og linser en smule med en stavblender. Steg peberfrugter, løg og hvidløg i nogle minutter på en pande. Hak nødderne groft (brug evt. en foodprocessor).Bland alle ingredienserne i en stor skål, undtagen tranebærsovsen. Smag på farsen, om den mangler salt, chilieller andet krydderi.

Put bagepapir i en brødform, og pres farsen ned i formen. Gør overfladen glat, og fordel tranebærsovsen udover. Farsbrødet bages ved 200 °C almindelig ovn. De første 30 minutter tildækket af sølvpapir, og de næste 30 minutter uden sølvpapir.

TIP: Prøv også at lave bøffer eller frikadeller ud af farsen i stedet for at bage den.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide