Grillede majroer med rabarber

Ingredienser

12 små majroer

koldpresset olivenolie til

pensling

1 håndfuld purløg

havsalt og friskkværnet

peber

 

Æbleciderdressing

3 spsk æblecidereddike

5 spsk koldpresset

olivenolie

havsalt og friskkværnet

peber

 

Rugknas

2 skiver rugbrød

2 spsk koldpresset

olivenolie

havsalt

 

Rabarberchutney

400 g rabarber

150 g rørsukker

I Danmark er det i store træk detailhandlen, der bestemmer udvalget af grøntsager. I stedet for at følge de naturlige sæsoner udbyder de store supermarkeder både røde jordbær og asparges året rundt, selvom begge herligheder faktisk kun kan høstes på friland i Danmark i løbet af sommer og efterår. Til gengæld fejler de store kæder ofte fælt, når det kommer til sjældne grøntsager som fx kålrabi, lilla grønkål, kantareller eller majroer. Sidstnævnte er en meget delikat, men også forholdsvis gammeldags grøntsag, som fortjener langt mere synlighed og udbredelse, da den haren helt fantastisk smag og farve. Du kan være heldig at finde den på grønttorvet, ellers dyrk den.

Sådan gør du

Del majroer i kvarter. Lad skrællen sidde på – den tilføjer salaten farve, smag og tekstur. Pensl roerne med olivenoli og krydr med salt og peber. Grill dem på en grillrist eller grillpandei 3-4 minutter på hver side, til de tager farve og begynderat dufte. De skal ikke være gennemstegte, men må stadig gerne have lidt bid. Hak lidt purløg fint. Anret majroerne entensom portioner eller i en stor skål. Vend dressingen i og kværn eventuel lidt ekstra peber over. Pynt salaten med rugknas og hakket purløg. Server salaten med rabarberchutneyen ved siden af.

Æbleciderdressing – Pisk æblecidereddike med olivenolie, salt og peber og smag dressingen til.

Rugknas – Varm ovnen op til 125 grader. Smuldr rugbrødsskiverne til små stykker og læg dem i en skål. Vend olien irugbrødsstykkerne med fingrene og drys en smule havsalt over. Bag rugbrødsstykkerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle helt ned, før du bruger dem.

Rabarberchutney – Skær rabarber i skiver af 3-4 cm. Fordel rabarberne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys sukker over. Bag rabarberne i 12 minutter ved 160 grader, tag pladen ud og lad dem køle af. Hæld rabarberne på glas og tryk dem let sammen, så de bliver dækket af væden. Så holder de sig længere. Stil glasset på køl, hvor det holder sig en uges tid.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og