200 g champignoner
1 fed hvidløg, presset
100 g frosne ærter
½ bundt purløg, klippet i små stykker
Dej
100 g kikærtemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
½ tsk. chilipulver (kan
undlades)
Peber
1 dl vand
Denne kikærtepandekage minder ret meget om en omelet, men den er noget sundere. Denne ”omelet” smager super godt, den indeholder intet kolesterol, og så er den propfyldt med proteiner, vitaminer og mineraler. Kikærtemel er utroligt næringsrigt, da det er lavet af tørrede kikærter og derfor ikke kan sammenlignes med andre typer af mel, som jo laves af korn. Kikærtemel kan købes hos grønthandlere og i nogle større supermarkeder.
Giver 1 omelet – til 1-2 personer
Sådan gør du
Hak champignonerne fint, og steg dem på en pande sammen med hvidløg. Brug lidt vand eller olie, så det ikke brænder på. Steg champignonerne i 5-10 minutter, indtil de er svundet ind, og vandet er fordampet fra dem. Put derefter de frosne ærter på panden, og steg dem med, indtil de er tøet op.
Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål, og tilsæt til sidst vand. Det skal være som en tyk pandekagedej. Tilsæt derefter det stegte fyld samt purløg. Rengør panden, og put eventuelt lidt olie på den. Fordelderefter dejen på panden i et jævnt lag, og lad omeletten stege ved middel varme i 4-5 minutter (eller indtil den er lysebrun). Læg låg på panden imens, så omeletten kan blive gennembagt. Det er vigtigt, da ubagt kikærtemel ikke smager godt.
Når omeletten er stegt færdig på den første side, skal den vendes. Brug en non-stick spatel til at løsne den i kanterne. Det kan være en udfordring at vende omeletten om, uden at den går i stykker, men gør eventuelt brug af låget. Læg låget på panden, og vend panden på hovedet, imens du holder låget på. Skub derefter forsigtigt omeletten over på panden, og steg videre under låg i cirka 3-4 minutter.Fortvivl ikke, hvis den alligevel går i stykker, for det færdigeresultat smager ikke mindre godt af den grund. Server eksempelvis omeletten med ketchup eller anden dressing, sennep, salat og/eller avocado.