Mandefavoritten

Ingredienser

1 stykke flanksteak

1 spidskål

1 dl sesamfrø

1 mango

1 dl bælgede edamamebønner

saft af ½ citron

1 gulerod

1 håndfuld koriander

lidt jomfruolivenolie

havsalt og peber

 

Lynsyltede rødløg

½ l vand

250 g rørsukker

½ l æblecidereddike

5 rødløg

½ tsk havsalt

 

Asiatisk dressing med spark i

saft af 2 limefrugter

1 lille stærk chili

3 tsk kokossukker eller

farin

1 spsk fishsauce

1 fed hvidløg

1 lille håndfuld koriander

havsalt og peber

Jeg ved ikke helt, hvad det er med mænd og kød. Jeg får ofte undrende og let bedrøvede blikke, når jeg fortæller dem, at 80 % af min kost udgør grøntsager. Men jeg elsker grøntsager, og det har jeg altid gjort – ligesom jeg også holder af en grydestegt økologisk kylling og et godt stykke oksekød. Hver ting til sin tid. Sidste år serverede jeg min første egentlige kødsalat til en mandefrokost.Og den vakte ikke bare stor lykke blandt de mandlige gæster. Den blev hele selskabets favoritsalat.

Sådan gør du

Varm ovnen op til 220 grader. Brun flanksteaken et par minutter på hver side i olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber og steg den færdig i den varme ovn i ca. 12 minutter. Tag stegen ud og lad den trækkei min. 15 minutter.

Fjern evt. yderblade på spidskålen, skær det midterste grove fra og snit resten af spidskålen fint. Rist sesamfrø på en tør, varm pande, til de tagerfarve. Skræl mangoen og skær frugtkødet i både.

Tø edamamebønnerne op, dup dem med et viskestykke, læg dem i en skål og tilsæt lidt salt, peber og citronsaft.Lad dem trække lidt. Skræl guleroden og skræl tyndeflager med en tynd- eller kartoffelskræller. Anret kålen, 1 dl af de lynsyltede rødløg og de øvrige grøntsager på et fad og hæld dressingen over. Skær flanksteaken i tynde skiver, læg dem sirligt oven på salaten og pynt med sesamfrø og koriander.

Lynsyltede løg – Varm vand, sukker, salt og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Skær rødløgene i tynde både fra top til bund af løget. Læg dem i et sylteglas, hæld den varme væde over og lad det køle af. Luk glassene til og stil dem på køl i et par timer.

Asiatisk dressing med spark i – Pres saften af limefrugterne. Hak chilien fint. Rør limesaft, chili, kokossukker, fishsauce, salt og peber sammen. Hak hvidløg og koriander og bland det i dressingen.Lad den stå og trække lidt og smag den til igen – den må godt være stærk. Husk, smagen neutraliseres lidt, når du blander den med grøntsagerne. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være