Porresalat med citronolie & parmesan

Ingredienser

6 porrer

50 g parmesan

1 lille bundt purløg

1 håndfuld morgenfruer

eller anden spiselig

blomst

havsalt og friskkværnet

peber

 

Citronolie

1 rødløg i tynde strimler

1 tsk skal i strimler af økocitron

1 hel myntestængel

2 dl koldpresset olivenolie

Sådan gør du

Rens porrerne og behold rødderne på, skær den mørkegrønne og grove top fra og fjern de yderste grove blade. Kog porrerne i 5-7 minutter i godt saltet vand, til de er møre. Tag dem op og læg dem i iskoldt vand med det samme, til de er kølet ned. Lad dem dryppe af og pak dem ind i et viskestykke, så du får al vandet væk.

Anret porrerne på et fad, skær et 5 cm snit i midten og ”løft”lidt af indmaden op. Riv parmesanen med en kartoffelskræller eller med et juliennejern. Du kan også bruge et mandolinjern,så får du helt papirtynde flager. Hak purløg så fint som muligt. Hæld 1 dl citronolie over og krydr godt med salt og peber.

Pynt til sidst med parmesanflager, finthakket purløg og bladefra morgenfruerne.

Citronolie – Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og