[single_post_category_name]

Spinatsalat med råsyltet rabarber, blåskimmelcreme & mandler

Sådan gør du

Hak mandlerne groft. Anret spinaten med lidt blåskimmelcreme og nogle spiseskefulde råsyltede rabarber. Drys mandlerneover og server resten af blåskimmelcremen i en skål. Krydr til sidst med lidt salt og peber.

Råsyltede rabarber – Snit rabarber i små stykker på ½ cm og læg dem i et skoldet sylteglas. Varm vand, sukker og æblecidereddikei en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over rabarberne. Lad blandingen køle af, luk glasset til ogstil det koldt. Lad rabarberne trække i et par dage, inden dubruger af dem.

Råsyltede rabarber bruger jeg som det syrlige, søde og sprødedrys på en salat. Du kan også servere dem til kold jordbærsuppe med en cremet vaniljeis i midten eller til en rig chokoladebrownie.Det er bedst at bruge de første spæde og tynde skud og gerne en lille og tidlig sort som eksempelvis jordbærrabarber, da den ikke har så højt et indhold af oxalsyre.

Blåskimmelcreme – Bland osten med cremefraiche, salt ogpeber. Rør cremen med et piskeris, til osten er opløst. Smag cremen til med salt og peber. Hvis den er lidt stærk, kan du tilsætte en ½ tsk honning, der mildner den lidt. Cremen holder sig på køl i et par dage.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide