1¼ dl fin bulgur
250 g hakket oksekød
1 tsk. chili
1 tsk. mynte
2 skalotteløg
½ dl persille
1 tsk. salt
2 tsk. tomatpuré
25 g smør
1-2 dl hvedemel
2 liter grøntsags- eller
kyllingebouillon
250 g forkogte kikærter
2 forårsløg
4 stilke blegselleri
Til ca. 4-6 portioner.
Sådan gør du
Hak skalotteløg og persille meget fint. Bland det med bulgur, hakket oksekød, chili, mynte, salt, tomatpuré og smør.
Tag en bageplade frem, for den med bagepapir, og drys med en anelse mel. Form farsen til små minifrikadeller, og læg dem på det meldryssede bagepapir. Drys også mel jævnt oven på frikadellerne, så de ikke klistrer sammen. Ryster du bagepladen fra side til side, kan du også på denne måde fordele melet rundt mellem dem.
Kog bouillonen op i en gryde, og læg dine frikadeller ned i suppen. Tilsæt de forkogte kikærter, snit selleri, og tilsæt også disse.
Servér varm, drysset med fintsnittet forårsløg.