1 pakke fuldkorns tortilla pandekager, det kan være enten fuldkornshvede eller -majs, for en glutenfri version
2-3 spsk. olivenolie
1/2 tsk fint salt
Guacamole
2 modne avocado
saft fra 1 lime
1 finthakket fed hvidløg
1 lille håndfuld grofthakket koriander
evt en finthakket sød chili
ca ¼ tsk havsalt
Der er noget dybt tilfredsstillende over den her slags mad. Fingermad, om du vil, som indebærer noget sprødt, man kan dyppe i noget cremet. Yes. Så er jeg hooked. Det er snasket og delikat på een og samme tid, og det er der ikke meget der er! Jeg er en sucker for guacamole, og de her sprøde tortilla-chips, er en genial måde at nyde den på. De er, i al sin enkelhed, fuldkorns-tortillapandekager, som er skåret i firkanter, vendt med lidt olie, drysset med salt og finthakket rosmarin, og så ind i ovnen. De er sprøde efter ti minutters tid, og så er det bare om at nyde dem! Det er en perfekt pre-dinner snack, gerne med en kold Corona i den anden hånd!
Sådan gør du
Skær fuldkornspandekagerne ud i firkanter eller trekanter og vend dem med olie og salt i en skål, så alt dækkes. Fordel dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen på midterste rille i 8-12 minutter. Vær opmærksom på at tiden kan variere en smule, alt efter tykkelsen på pandekagerne. Tag dem ud og lad dem køle ned, mens guacamolen laves. Mas avokadoerne med en gaffel til en grov mos og bland med resten af ingredienserne til guacamolen. Smag til med salt og citron, og giv den evt en skefuld creme fraiche, det får den til at strække lidt, og smager skønt. Server de sprøde chips med guacamolen.
Læs også: Madredaktørens yndlingssalat: En skøn & sommerlig fransk frokost
Læs også: Den perfekte snack: Tortilla slices