Fyldte butternut squash – herlig sensommermad

Ingredienser

1 butternutsquash

100 g grønne linser

100 g frossen grønkål

1 løg, fint hakket

1-2 fed hvidløg, pressede

2 spsk. sojasovs

2 spsk. lys balsamico

½-1 bundt dild, hakket

2 tsk. paprika

1/4 tsk. røget paprika (kan

undlades)

½ tsk. chilipulver

½ dl ketchup

At vegansk mad kan være så meget andet end brunt og ret kedeligt udseende retter, beviser den dejlige bog ‘Vegansk Velvære’ til fulde. Smukke, appetitlige, inspirerende opskrifter og ditto billeder, denne bog giver fantastisk inspiration til, om ikke andet, så for en tid at prøve at leve uden kød. Også for de hard-core kødentusiaster. Jeg er i hvert fald fristet til at prøve det. Måske også bare for at indføre en kødfri dag et par gange om ugen, som kan gøre en stor forskel for både dit velvære og din pengepung. Mia Sommer disker op med den ene skønne ret efter den anden, og giver yderligere både tips og tricks til at leve uden kød, foruden at fortælle sin egen historie om, hvorfor hun vælger at leve vegansk. En interessant, fin og virkelig inspirerende bog. Læs mere om bogen her.  

_______

Butternut squash kaldes også moskusgræskar på dansk. Det er i sæson i efterårs- og vintermånederne. Det har en sødlig smag, og det kan bruges på rigtig mange måder. Det kan eksempelvis skæres i tern og bages i ovnen eller bruges i gryderetter og supper. Det indeholder få kalorier og en del vitaminer og mineraler. I denne opskrift har jeg valgt at fylde græskaret med linser og grønkål, der hører til mine favoritfødevarer, men man kan også sagtens bruge bulgur, ris eller quinoa i stedet for linser, og andre grøntsager såsom ærter, gulerod og porre.

Sådan gør du

Vask græskaret, og halvér det. Skrab kernerne ud, og bagdet ved 200 grader i 40 minutter.Skyl linserne, og kog dem i 25 minutter.Steg løg og hvidløg på en pande sammen med sojasovsog balsamico i 5 minutters tid, tilsæt derefter det frosnegrønkål, og lad det tø op på panden. Tilsæt eventuelt lidtvand undervejs, hvis ingredienserne begynder at hænge fast på panden. 

Bland efterfølgende løg, hvidløg, grønkål (samt væden frapanden) med linser, dild, paprika, chili og ketchup.Når græskaret er bagt færdigt, skrabes græskarkødetforsigtigt ud og moses på en tallerken. Derefter blandes detgodt med de andre ingredienser. Farsen smages til medsalt og chili og fordeles da i de to udhulede græskarskaller.Græskaret efterbages i 10 minutter ved 200 grader. Servereseksempelvis med en frisk salat og hummus.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450