Den bedste snack til weekenden: Pissaladière

Ingredienser

3 dl lunkent vand

1 tsk salt

50 g gær

1 spsk olivenolie

ca 450 g hvedemel


Fyld

7-8 mellemstore løg

2 spsk smør

Salt og peber

Ca 50 g sorte oliven

6-8 ansjoser

Frisk timian

Denne dejlige løg”pizza”, også kaldet en pissaladière, er noget af det bedste jeg ved. Jeg serverer den gerne som en pre-dinner snack, og nærmest alle jeg har serveret den for elsker den. Også de som tror de ikke kan lide ansjoser;) I virkeligheden giver de bare en forfinet saltethed til smagen, som klæder de søde løg og den krydrede timian så fint. Gå desuden efter oliven som ikke er soltørrede, men i stedet oliemarinerede, så bliver de ikke så tørre i ovnen. Servér brødet i små bidder, med masser af frisk timian og et dryp olivenolie. Det er rustikt, lækkert og super velsmagende. Perfekt fingermad!

Denne portion passer ca. til en bradepande.

Sådan gør du

Smuldr gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olie og mel og ælt dejen til den er smidig og glat. Husk at dejen ikke må blive for tør. Lad dejen hæve en halv til en hel time tildækket på en lunt sted. Den skal være omtrent fordoblet i størrelse.

Skræl løgene og skær dem ud i tykke skiver. Smelt smørret på en pande, og steg løgene heri ved svag varme under stadig omrøring indtil løgene er bløde, gyldne og let karamelliserede. Rul dejen ud til en bund på ca 0,5-1 cm’s tykkelse, spred løgene ud ovenpå og fordel ansjoser og oliven ovenpå. Drys med frisk timian og lidt salt og dryp med olivenolie. Bag pissaladieren i ca 20 minutter ved 220 grader indtil bunden er gylden og sprød. Server med det samme eller spis ved stuetemperatur.


LÆS OGSÅ: 
Nemme, sunde laksefingre til frokosten

LÆS OGSÅ: Lækre, sprøde squash  ’frites’ med feta & springløg

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive