3 dl lunkent vand
1 tsk salt
50 g gær
1 spsk olivenolie
ca 450 g hvedemel
Fyld
7-8 mellemstore løg
2 spsk smør
Salt og peber
Ca 50 g sorte oliven
6-8 ansjoser
Frisk timian
Denne dejlige løg”pizza”, også kaldet en pissaladière, er noget af det bedste jeg ved. Jeg serverer den gerne som en pre-dinner snack, og nærmest alle jeg har serveret den for elsker den. Også de som tror de ikke kan lide ansjoser;) I virkeligheden giver de bare en forfinet saltethed til smagen, som klæder de søde løg og den krydrede timian så fint. Gå desuden efter oliven som ikke er soltørrede, men i stedet oliemarinerede, så bliver de ikke så tørre i ovnen. Servér brødet i små bidder, med masser af frisk timian og et dryp olivenolie. Det er rustikt, lækkert og super velsmagende. Perfekt fingermad!
Denne portion passer ca. til en bradepande.
Sådan gør du
Smuldr gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olie og mel og ælt dejen til den er smidig og glat. Husk at dejen ikke må blive for tør. Lad dejen hæve en halv til en hel time tildækket på en lunt sted. Den skal være omtrent fordoblet i størrelse.
Skræl løgene og skær dem ud i tykke skiver. Smelt smørret på en pande, og steg løgene heri ved svag varme under stadig omrøring indtil løgene er bløde, gyldne og let karamelliserede. Rul dejen ud til en bund på ca 0,5-1 cm’s tykkelse, spred løgene ud ovenpå og fordel ansjoser og oliven ovenpå. Drys med frisk timian og lidt salt og dryp med olivenolie. Bag pissaladieren i ca 20 minutter ved 220 grader indtil bunden er gylden og sprød. Server med det samme eller spis ved stuetemperatur.
LÆS OGSÅ: Nemme, sunde laksefingre til frokosten
LÆS OGSÅ: Lækre, sprøde squash ’frites’ med feta & springløg