Fisk på spyd med pekan-crunch og rødbedetzatziki 

Ingredienser

6 spyd – 2 portioner 

200 g kartofler, evt. med skræl 

200 – 250 g torskefilet 

6 træspyd 

25 g pekannødder

2 spsk ekstra jomfru olivenolie

1 spsk nigellafrø eller sesamfrø

Salt og peber 

Rødbedetzatziki 

300 – 400 g rødbeder

Et bundt bredbladet persille

1/2 fed hvidløg 

Saft og skal fra 1/2 citron (øko) 

1 spsk ekstra jomfru olivenolie 

Salt og peber 

150 g skyr 

Torsk er en mager fisk, der er rig på sunde proteiner, jod og selen. Det gavner dit stofskifte og dit immunsystem. I modsætning til kød fra firbenede dyr så indeholder torsk tilmed ikke ret meget L-carnitin, der fremmer åreforkalkning. 

LÆS OGSÅ: Suppe med kartoffel, blomkål & dild, hertil rugbrødsknas

Sådan gør du

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne. Sæt dem over i en gryde med vand og lad dem koge 20-25 minutter alt efter størrelse. Skær torsken i mindre stykker, så du får 6 stykker fisk. Sæt fisken på 6 træspyd. Læg fiskespyddene på en bageplade belagt med bagepapir. Hak pekannødderne. Hæld olien over fisken og drys med pekannødderne. Drys med nigellafrø og salt og peber. Kom fiskespyddene i ovnen i ca. 20 minutter. 

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Hak en håndfuld persille og riv hvidløget på den fine side af et rivejern eller pres den i en hvidløgspresser. Vend rødbede, persille og hvidløg sammen med revet citronskal og- saft, olie, salt og peber. Tilsæt skyren og bland det hele godt. Anret spyddene på en tallerken med kartofler og rødbedetzatziki. Pynt med friskkværnet peber, nigellafrø og persille. 

LÆS OGSÅ: Venindemiddag: opskrifter, der vil gøre dig til dronning af køkkenet

Tip:
Du kan variere denne ret med andre fisk eller erstatte det med kylling eller kalkun. Rødbeden kan erstattes med gulerod eller pastinak

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet