Fisk på spyd med pekan-crunch og rødbedetzatziki 

Ingredienser

6 spyd – 2 portioner 

200 g kartofler, evt. med skræl 

200 – 250 g torskefilet 

6 træspyd 

25 g pekannødder

2 spsk ekstra jomfru olivenolie

1 spsk nigellafrø eller sesamfrø

Salt og peber 

Rødbedetzatziki 

300 – 400 g rødbeder

Et bundt bredbladet persille

1/2 fed hvidløg 

Saft og skal fra 1/2 citron (øko) 

1 spsk ekstra jomfru olivenolie 

Salt og peber 

150 g skyr 

Torsk er en mager fisk, der er rig på sunde proteiner, jod og selen. Det gavner dit stofskifte og dit immunsystem. I modsætning til kød fra firbenede dyr så indeholder torsk tilmed ikke ret meget L-carnitin, der fremmer åreforkalkning. 

LÆS OGSÅ: Suppe med kartoffel, blomkål & dild, hertil rugbrødsknas

Sådan gør du

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne. Sæt dem over i en gryde med vand og lad dem koge 20-25 minutter alt efter størrelse. Skær torsken i mindre stykker, så du får 6 stykker fisk. Sæt fisken på 6 træspyd. Læg fiskespyddene på en bageplade belagt med bagepapir. Hak pekannødderne. Hæld olien over fisken og drys med pekannødderne. Drys med nigellafrø og salt og peber. Kom fiskespyddene i ovnen i ca. 20 minutter. 

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Hak en håndfuld persille og riv hvidløget på den fine side af et rivejern eller pres den i en hvidløgspresser. Vend rødbede, persille og hvidløg sammen med revet citronskal og- saft, olie, salt og peber. Tilsæt skyren og bland det hele godt. Anret spyddene på en tallerken med kartofler og rødbedetzatziki. Pynt med friskkværnet peber, nigellafrø og persille. 

LÆS OGSÅ: Venindemiddag: opskrifter, der vil gøre dig til dronning af køkkenet

Tip:
Du kan variere denne ret med andre fisk eller erstatte det med kylling eller kalkun. Rødbeden kan erstattes med gulerod eller pastinak

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide