6 spyd – 2 portioner
200 g kartofler, evt. med skræl
200 – 250 g torskefilet
6 træspyd
25 g pekannødder
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk nigellafrø eller sesamfrø
Salt og peber
Rødbedetzatziki
300 – 400 g rødbeder
Et bundt bredbladet persille
1/2 fed hvidløg
Saft og skal fra 1/2 citron (øko)
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
150 g skyr
Torsk er en mager fisk, der er rig på sunde proteiner, jod og selen. Det gavner dit stofskifte og dit immunsystem. I modsætning til kød fra firbenede dyr så indeholder torsk tilmed ikke ret meget L-carnitin, der fremmer åreforkalkning.
LÆS OGSÅ: Suppe med kartoffel, blomkål & dild, hertil rugbrødsknas
Sådan gør du
Tænd for ovnen på 160 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne. Sæt dem over i en gryde med vand og lad dem koge 20-25 minutter alt efter størrelse. Skær torsken i mindre stykker, så du får 6 stykker fisk. Sæt fisken på 6 træspyd. Læg fiskespyddene på en bageplade belagt med bagepapir. Hak pekannødderne. Hæld olien over fisken og drys med pekannødderne. Drys med nigellafrø og salt og peber. Kom fiskespyddene i ovnen i ca. 20 minutter.
Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Hak en håndfuld persille og riv hvidløget på den fine side af et rivejern eller pres den i en hvidløgspresser. Vend rødbede, persille og hvidløg sammen med revet citronskal og- saft, olie, salt og peber. Tilsæt skyren og bland det hele godt. Anret spyddene på en tallerken med kartofler og rødbedetzatziki. Pynt med friskkværnet peber, nigellafrø og persille.
LÆS OGSÅ: Venindemiddag: opskrifter, der vil gøre dig til dronning af køkkenet
Tip: Du kan variere denne ret med andre fisk eller erstatte det med kylling eller kalkun. Rødbeden kan erstattes med gulerod eller pastinak