Fritter i alle farver

Ingredienser

2 portioner 

Vælg i alt 500-600 g blandede grøntsager eller kartofler, vælg blandt: 

Asparges 
Aubergine
Broccoli, evt. Bimi (lange) 
Grønne bønner
Grønkål
Hakkaido
Kartofler
Knoldselleri
Kålrabi
Pastinakker
Persillerod
Squash, grøn eller gul
Rødbede

4 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 spsk saltflager eller alm salt

Et par stænger frisk timian (kan erstattes med tørret timian) 

Når du spiser mange forskellige slags grøntsager i mange forskellige slags farver, så møder du mange forskellige slags tarmbakterier. Det er godt. For tarmbakterierne har forskellige funktioner og man kan se, at folk der har mange forskellige bakteriearter i tarmen er sundere og vejer mindre end folk, der har færre forskellige bakteriearter i tarmen. 

LÆS OGSÅ: Sprøde grønkålschips med sesam, soya & chili

Sådan gør du

Hvis du bruger bimi-broccoli skal du nøjes med at skylle den. Bruger du almindelig broccoli skæres den i lange skiver. Skræl grøntsager med skræl og skær grøntsagerne i passende størrelse. Vend grøntsagerne i en skål med olie og salt og fordel dem på en bageplade. Læg friske krydderurter ved. 

Bag grøntsagerne i ovnen i 25-40 minutter. Vend dem løbende. De er færdige, når de er gyldne og sprøde i overfladen. 

LÆS OGSÅ: Friteret blomkål med sesam-trøffelcreme

Serveres på et fad eller et spækbræt sammen med fx palmekålpeste (side 181) og en dip af skyr. 

Tip:
 Serveres med et stykke fjerkræ eller fisk, og hvis du vil have stivelse til retten, kan hasselnøddehumus (side 174 i bogen) være et super alternativ.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være