2 portioner
Vælg i alt 500-600 g blandede grøntsager eller kartofler, vælg blandt:
Asparges
Aubergine
Broccoli, evt. Bimi (lange)
Grønne bønner
Grønkål
Hakkaido
Kartofler
Knoldselleri
Kålrabi
Pastinakker
Persillerod
Squash, grøn eller gul
Rødbede
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk saltflager eller alm salt
Et par stænger frisk timian (kan erstattes med tørret timian)
Når du spiser mange forskellige slags grøntsager i mange forskellige slags farver, så møder du mange forskellige slags tarmbakterier. Det er godt. For tarmbakterierne har forskellige funktioner og man kan se, at folk der har mange forskellige bakteriearter i tarmen er sundere og vejer mindre end folk, der har færre forskellige bakteriearter i tarmen.
LÆS OGSÅ: Sprøde grønkålschips med sesam, soya & chili
Sådan gør du
Hvis du bruger bimi-broccoli skal du nøjes med at skylle den. Bruger du almindelig broccoli skæres den i lange skiver. Skræl grøntsager med skræl og skær grøntsagerne i passende størrelse. Vend grøntsagerne i en skål med olie og salt og fordel dem på en bageplade. Læg friske krydderurter ved.
Bag grøntsagerne i ovnen i 25-40 minutter. Vend dem løbende. De er færdige, når de er gyldne og sprøde i overfladen.
LÆS OGSÅ: Friteret blomkål med sesam-trøffelcreme
Serveres på et fad eller et spækbræt sammen med fx palmekålpeste (side 181) og en dip af skyr.
Tip: Serveres med et stykke fjerkræ eller fisk, og hvis du vil have stivelse til retten, kan hasselnøddehumus (side 174 i bogen) være et super alternativ.