1 spsk olie, gerne en god olivenolie
2 spsk smør
1 porre eller et mellemstort løg
1 fed hvidløg i tynde skiver
2 dl tør hvidvin
1 frisk rød lille chili skåret i tynde skiver, fjern kernerne hvis retten ønskes mindre stærk
et par kviste frisk timian
1,5 kilo blåmuslinger, grundigt skyllede og fri for sandrester
2 1/2 dl piskefløde
salt
friskkværnet peber
En kendt og elsket fransk klassiker, som bestemt ikke bliver ringere af, at blive tilberedt over åben ild. Jeg var i weekenden på et kort visit i Norge på Refsnes Gods, og i den forbindelse fik jeg serveret denne herlige enkle ret, tilberedt over bål på stranden. Det var helt fantastisk! Det var lang tid siden jeg selv havde tilberedt muslinger, og jeg blev mindet om, hvor enkel og fantastik lækker ret det er. Børn og voksne kan lave den på under et kvarter, og den smager simpelthen så godt. Så hermed får du min opskrift på moules. Jeg elsker at servere den blot med nogle gode skiver surdejsbrød, med en lækker saftig krumme, som rigtig kan suge den lækre sauce op, men er du vild med pomme frite, så kan det også sagtens udgøre tilbehøret.
4 personer.
Sådan gør du
Skyl og snit porren fint og svits den i ca 5 minutter i en stor gryde sammen med hvidløget og chilien i olien og smørret. Tilsæt hvidvinen og lad den koge ned til halvdelen. Tilsæt muslingerne sammen med fløden når vinen koger, lad retten koge op på ny under låg og lad den koge i ca 5 minutter. Smag til med salt, men vær varsom, muslingerne er salte i sig selv, og et godt pres frisk friskkværnet peber. De muslinger som nu ikke har åbnet sig, sorteres fra. Servér muslingerne med det samme med et stykke dejligt brød til at suge den gode sauce.