Idas grønne suppe

Ingredienser

1 broccolihoved med stok

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk. olivenolie

200 g frisk spinat

1 dåse butterbeans

6 dl grøntsagsbouillon

1 tsk, salt

1 tsk. chilipulver

2 tsk. spidskommen

Denne suppe har min veninde Ida efterhånden lavet flere gange end mig, og derfor synes jeg, det er på sin plads at opkalde den efter hende. Opskriften udgav jeg oprindeligt på min blog, da jeg begyndte at spise plantebaseret, og den blev hurtigt populær blandt mine læsere. Jeg forstår godt hvorfor – den er nemlig super simpel at lave, hammer-sund, og så er den færdig på rundt regnet tyve minutter! Sund og hurtig hverdagsmad går man bare ikke galt i byen med, vel?

Til 2 personer. 

Sådan gør du

Skær broccolihoved og -stok samt løg og hvidløg groft. Svits det på en pande med olivenolie, til broccolien er en smule mør. Tilsæt herefter spinaten, og varm det op, indtil det falder sammen. Når grøntsagerne efter ca. 7 minutter er nogenlunde møre, hældes de over i en blender sammen med drænede butterbeans, bouillon, salt, chili og spidskommen.

Blend, indtil suppen har en cremet konsistens, og smag eventuelt til med yderligere krydderier og salt. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en mere flydende suppe. Server den brandvarm med din yndlingstopping.

Jeg er vild med at toppe den med forårsløg og friskkværnet peber.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være