Suppe
2 spsk. kokosolie
3 mellemstore løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 kg hvidkål, spidskål eller savoykål, evt en blanding af alle
600 g gulerødder
300 g knoldselleri
lidt god grøntsags-, fjerkræs- eller fiskebouillon
1 dåse kokosmælk, ikke light
2 friske lime
1 spsk fiskesauce
1 spsk rørsukker eller andet sødende, gerne kokosukker
salt
Croutoner
ca 3-400 g daggammelt brød i store tern
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
150 g grønkål, skyllet og uden den tykke stav i midten
1-2 dl hakkede grønne eller sorte oliven
Efter at jeg lige har læst lidt om hvor super sundt kål er, så virkede det helt oplagt at lave en suppe med masser af kål, og tænke i kål som topping. Det er jo både billigt og dejligt velsmagende i form af suppen her, så det er da oplagt at kaste sig over.
LÆS OGSÅ: Suppe med kartoffel, blomkål & dild
Jeg kan personligt rigtig godt lide den lidt søde smag, og jeg synes den kommer så godt ud af det med søde gulerødder og knoldselleri, som jo også har en fin sødme. En dåse kokosmælk, masser af limesaft og tørrede limeblade, så viser det sig at man kommer rigtig langt. Søde kartofler kunne også være dejligt, hvis man hellere vil erstatte gulerødderne med det. Men faktum var, at jeg stod med et kvart savoykål, et halvt hvidkål og en halv pose grønkål, så det skulle i hvert fald med i suppen her. Jeg synes den har fået den lækreste thai-agtige smag, med noter af limebladenes parfume og masser af spark fra den friske lime, som får modspil af grøntsagerne sødme og den fede kokosmælk. De sprøde croutoner og den knasende grønkål er sammen med hakkede salte oliven så lækkert som topping.
Sådan gør du
Snit løg, hvidløg og ingefær fint
Skræl og skær gulerødder og selleri i mellemstore tern eller skiver og kålen meget groft
Varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær nogle minutter til det synes blødt og let transparent
Tilsæt de resterende grøntsager og limeblade og dæk med vand og tilsæt bouillon
Lad suppen koge ca. 20 minutter, til grøntsagerne er akkurat møre
Imens tændes ovnen på 200 grader, og brødternene vendes med olie og knuste hvidløgsfed i en frysepose eller en skål
LÆS OGSÅ: Sund mad på budget: Nem suppe med kylling
Lad croutonerne riste på en bradepande med bagepapir på i ca 8-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde
Vend grønkålen med en smule salt og masser den blød, den skal så at sige masseres med hænderne i skålen, så vil den blive dejlig mør og ikke så hård at tygge
Når suppen har kogt, så tilsæt kokosmælk og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker og lad suppe koge op et øjeblik
Blend suppen blød og cremet og lad den stå et øjeblik og samle smag
Servér suppen varm med en god skefuld grønkål, brødcroutoner og hakkede oliven
Uhmmmm…
Dette indlæg har 1 kommentar
Der står ikke, hvor mange limeblade, der skal i? Jeg prøver at lave den uden, da jeg har handlet efter ingredienser og ikke læst resten. Ups. 😁