Aftensmad

Kålsuppe med kål på

Kålsuppe med kål på
Ingredienser

Suppe

2 spsk. kokosolie

3 mellemstore løg

2 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 kg hvidkål, spidskål eller savoykål, evt en blanding af alle

600 g gulerødder

300 g knoldselleri

lidt god grøntsags-, fjerkræs- eller fiskebouillon

1 dåse kokosmælk, ikke light

2 friske lime

1 spsk fiskesauce

1 spsk rørsukker eller andet sødende, gerne kokosukker

salt

Croutoner

ca 3-400 g daggammelt brød i store tern

3 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

150 g grønkål, skyllet og uden den tykke stav i midten

1-2 dl hakkede grønne eller sorte oliven

Efter at jeg lige har læst lidt om hvor super sundt kål er, så virkede det helt oplagt at lave en suppe med masser af kål, og tænke i kål som topping. Det er jo både billigt og dejligt velsmagende i form af suppen her, så det er da oplagt at kaste sig over.

LÆS OGSÅ: Suppe med kartoffel, blomkål & dild

Jeg kan personligt rigtig godt lide den lidt søde smag, og jeg synes den kommer så godt ud af det med søde gulerødder og knoldselleri, som jo også har en fin sødme. En dåse kokosmælk, masser af limesaft og tørrede limeblade, så viser det sig at man kommer rigtig langt. Søde kartofler kunne også være dejligt, hvis man hellere vil erstatte gulerødderne med det. Men faktum var, at jeg stod med et kvart savoykål, et halvt hvidkål og en halv pose grønkål, så det skulle i hvert fald med i suppen her. Jeg synes den har fået den lækreste thai-agtige smag, med noter af limebladenes parfume og masser af spark fra den friske lime, som får modspil af grøntsagerne sødme og den fede kokosmælk. De sprøde croutoner og den knasende grønkål er sammen med hakkede salte oliven så lækkert som topping.

 

Sådan gør du

Snit løg, hvidløg og ingefær fint

Skræl og skær gulerødder og selleri i mellemstore tern eller skiver og kålen meget groft

Varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær nogle minutter til det synes blødt og let transparent

Tilsæt de resterende grøntsager og limeblade og dæk med vand og tilsæt bouillon

Lad suppen koge ca. 20 minutter, til grøntsagerne er akkurat møre

Imens tændes ovnen på 200 grader, og brødternene vendes med olie og knuste hvidløgsfed i en frysepose eller en skål

LÆS OGSÅ: Sund mad på budget: Nem suppe med kylling

Lad croutonerne riste på en bradepande med bagepapir på i ca 8-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde

Vend grønkålen med en smule salt og masser den blød, den skal så at sige masseres med hænderne i skålen, så vil den blive dejlig mør og ikke så hård at tygge

Når suppen har kogt, så tilsæt kokosmælk og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker og lad suppe koge op et øjeblik

Blend suppen blød og cremet og lad den stå et øjeblik og samle smag

Servér suppen varm med en god skefuld grønkål, brødcroutoner og hakkede oliven

Uhmmmm…



Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar

  1. Der står ikke, hvor mange limeblade, der skal i? Jeg prøver at lave den uden, da jeg har handlet efter ingredienser og ikke læst resten. Ups. 😁