[single_post_category_name]

Kyllingebryster med bagte rødder og gremolata 

Det er altid en fordel at købe en hel kylling. Her er mad til to dage, og har du overskud til det, kan du koge en bouillon på skroget og bruge bouillonen til suppe, risotto eller andet. Har du 2-3 skrog, er det endnu bedre. Du kan fryse skrog, til du har nok til en bouillon. se opskriften på bouillon side 13 

Vil du skære ned på kalorier, så fjern skind fra kyl- lingen og undlad nødderne i gremolataen. så er den også helt klassisk.

Hovedret til 2 personer.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader. skrub eller skræl knoldselleri og gulerødder. skær sellerien i både, og skær toppen af gulerødderne. Vend det hele med olivenolie og salt. Bred grøntsagerne ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem i den varme ovn i ca. 25 minutter, til de er møre.

Parter kyllingen i lår, vinger og bryster. gem lår og vinger. steg kyllingebrysterne i olivenolie på en varm pande, eller steg dem ved siden af grønt- sagerne i den varme ovn. Krydr dem med salt. server de bagte grøntsager toppet med gremolata og med kyllingebryst ved siden af.

Rist nødderne i den varme ovn i 3-4 minutter. Lad dem køle lidt af. gnid det løse skind af nødderne (det er okay, hvis det hele ikke går af), og hak nødderne groft. Hak persille og hvidløg, og bland det med nødder og citronskal. 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide