Bøfferne
200 g rødbede
200 g knoldselleri
200 g kartoffel
2 mellemstore revne løg
3 stykker toastbrød uden skorpe, smuldret
2 spsk mel
rasp
olie til stegning
150 g frisk gedeost
frisk basilikum
salt og peber
1 stort æg
Pesto
1 stort bundt basilikum eller bredbladet persille
50 g ristede pinjekerner
50 g revet parmesan
ca ½ – 1 dl ekstra jomfru olivenolie
citronsaft, salt og peber
8 burgerboller
1 hoved romainesalat eller Iceberg
1 agurk i skiver
4 bøftomater
mayonnaise
evt sennep
Der er SÅ meget grønt i vente for os lige om lidt, juhuu, foråret kommer snart (jeg tror på det!!!), og jeg havde vildt lyst til en vegetarburger forleden, så derfor måtte jeg selvfølgelig lave en. Det må være forventningen om alt det der spirer lige om lidt, der gjorde mig så sulten efter vegetarmad. Disse bøffer er proppet med rodfrugter og har den dejligste smag med noter af gedeost og basilikum. Jeg laver en gang imellem et ordentlig batch, og så kyler jeg dem i fryseren jeg ikke får spist, det er vitterlig både nem og sund mad, og så kan du bare koge lidt ris, quinoa og snitte lidt grønt eller stege et spejlæg, så har du dejlig aftensmad eller frokost.
Sådan gør du
Skræl og skær rødbeder, kartofler og knoldselleri i store tern og kog i en gryde til de er meget møre. Imens grøntsagerne koger, laves pestoen ved at blende basilikum, pinjekerner, parmesanost med olivenolie, smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Stil pestoen til side. Mos/rør de tre slags grøntsager fint, enten med en gaffel eller i en hakkemaskine, og bland med gedeost, løg, toastbrød, mel, frisk basilikum og salt og peber. Rør ægget i. Hvis farsen virker tynd, kan der tilsættes lidt ekstra mel. Lad grøntsagsfarsen stå en halv times tid før du former bøfferne, vender dem i rasp og steger i rigelig olie. Skyl salaten og skær tomater og agurk i tynde skiver og lun bollerne i ovnen og server med de varme rødbedebøffer, samt mayo og evt en god dijonsennep.