[single_post_category_name]

Rispilaf med safran, pistacie, tranebær & kardemomme

Du kender sikkert de der lækre, luftige ris som tilbehør på indiske restauranter. Duftende basmati, som smager let nøddeagtigt og nærmest smelter i munden på en, krydret på den lækreste måde, hvor de smager på én gang både let sødt, let salt og let parfumeret. Men faktisk behøver de ikke degraderes til “blot” tilbehør, de smager nemlig så vidunderligt i sig selv, at kødet sagtens kan undværes. Jeg laver gerne safranris med tranebær og pistacie som her, det passer smukt sammen med den særligt fine smag, som basmatiris præsterer, og toppet med smørstegte løgringe og mandelsplitter, er det ganske enkelt en himmerigsmundfuld.

Sådan gør du 

Skyl risene grundigt under rindende koldt vand indtil alt stivelsen er skyllet fra, og vandet løber fra risen og er ganske klart. Sæt risen i blød i 30 minutter i koldt vand. Hæld vandet fra og kog risene i rigeligt vand med gurkemeje, safran, kardemomme og salt. Når risene har simret i 6 minutter, hældes vandet fra og risene hældes ud på et fad og damper af.

Smelt smørret på en pande og steg først løgringene indtil de er gyldne og både sprøde og bløde. Tag halvdelen fra. Tilsæt tranebær til resten og vend rundt på panden et par minutter. Vend risene med løg og tranebær samt pistacienødder og fordel dem på et fad. Fordel den anden halvdel af løgringene ovenpå og drys med ekstra pistacienødder. Rist mandelsplitterne på en varm pande med lidt fedtstof og drys dem over risen. Server lun eller ved stuetemperatur, ganske alene, eller måske med en raita med mynte eller en god chutney.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide