Neutral olie
300 g fast tofu
1 fed hvidløg
3 spsk. soja
1 spsk. mirin eller 1 spsk. lys eddike 1 spsk. honning
2 spsk. sesamolie
1 hoved broccoli i fine buketter
ca. 200-300 g grønne bønner
150 g sukkerærter
1 spsk. friskrevet ingefær
500 g nudler, her er brugt sobanudler, men andre nudler kan fint bruges
1 håndfuld thaibasilikum
Sådan gør du
Skær tofuen i store tern, og mariner den i soja, mirin, hvidløg og sesamolie i et kvarters tid. Sæt en gryde over med saltet vand til nudlerne. Tilføj nudlerne, når vandet koger, og lad dem koge efter anvisningen på pakken. Varm 2 spsk. neutral olie op i en wok eller en højsidet pande, tilsæt tofuen, når panden er varm, og svits under omrøring, til alle siderne er gyldne. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem svitse med et halvt minuts tid, tilføj lidt ekstra soja og den friske ingefær, og vend grøntsagerne med thaibasilikum. Sigt vandet fra de færdige nudler, og vend dem et øjeblik på panden med grøntsagerne og tofu, server med det samme.