Tempura-tigerrejer

Ingredienser

10-20 store pillede tigerrejer med haler

Tempura-dej 

2 dl arrowroot-mel eller hvedemel

2 spsk. kartoffelmel, evt. lidt ekstra

2 tsk. bagepulver

1 dl fedtreduceret mandelmel

1-2 tsk. flagesalt

1 tsk. løgpulver

1 knivspids ingefærpulver 3 dråber fish sauce (helst

sukkerfri) 2 tsk. tamari

3 dl danskvand

Lidt mel, f.eks. fedtreduceret mandelmel eller kokosfibre, til at dyppe rejerne i førstegning.

Vær forberedt på, at disse dybstegte rejer bliver spist, lige så snart de er færdige. Og når nu olie og tempuradej er fremme, så dyp også broccolitoppe, blomkålsbuketter, løgringe, gulerødder og andet godt fra grøntsagsskuffen. Skal du lave luksusudgaven, så byt tigerrejer ud med pillede jomfruhummerhaler.

Forret til 4 personer.

Sådan gør du

Rør alle tørre ingredienser sammen i en stor skål. Rør fishsauce, tamari og danskvand sammen i en anden skål. Tilsæt væsken under grundig omrøring. Tilsæt evt. lidt ekstra kartoffelmel eller danskvand, indtil dejen er som en tyk pandekagedej. Rens og vask rejerne. Lad halefinnerne sidde. Tør rejerne grundigt, dyp dem i mel og derefter i tempuradej. Læg dem på et bræt, efterhånden som de er klar. Varm olien op til mindst 160 grader. Sænk forsigtigt en reje ned i den varme olie med en tang. Hold den dér et øjeblik, så dejen lige kan sætte sig. Rejen er klar, når den kan flyde i olien. Steg ikke for mange rejer i olien ad gangen, for så klistrer de sammen. Panér alle rejer.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt