Buddha bowl med soyastegt tofu & grønt

Ingredienser

Soyastegt tofu

2-3 spsk. neutral olie, vindruekerneolie eller sesamolie

250 g tofu, fast

2 fed finthakkede hvidløg

1 spsk frisk ingefær, finthakket

1/2 dl soyasauce

1 spsk. sesamfrø

 

Bagte søde kartofler

500 g søde kartofler

olivenolie

havsalt

Buddha bowls er her og der og alle vegne for tiden, og der findes nærmest ikke en sund cafe, for ikke at sige større blogger eller instagrammer, som ikke har postet eller serveret mindst en af slagsen. Konceptet er enkelt, og består i al sin enkelhed af en bund af enten brune ris eller quinoa, toppet med en masse grøntsager, friske eller preparerede, lidt tofu eller tempeh hvis man har det ved hånden, en god dressing eller vinaigrette og måske en håndfuld sprøde nødder eller kerner. Voila, og du har den lækreste sunde frokost, som faktisk kan laves i et snuptag. Det fantastiske ved denne ret er, at du kan laves alt i forvejen, og så blot varme enten risene en tur på panden, eller sætte hele baduljen en tur i mikroovnen, hvis du skulle være indehaver af en sådan. Jeg har tidligere postet en opskrift på gomasauce herinde, og jeg mener, i al beskedenhed, at den her helt perfekt her. Jeg bruger som oftest stegt tofu og bagte søde kartofler i mine buddhabowls, men derudover er der frit valg på alle grøntsagshylder. Bare sørg for at variér lidt, så der kommer forskellige teksturer i spil, brug både friske, sprøde og dampede og stegte grøntsager. Har du en spiralizer, så brug for guds skyld den, det ser både smukt ud, og giver masser af knas til retten.

Sådan gør du

Skær tofuen ud i firkanter på ca. en halv cm’s tykkelse. Varm olien godt op og steg tofustykkerne til de er gyldne på hver side. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege med et minuts tid. Hæld soyaen på og lad den stege med et par minutter, til de er gyldne og lækre. Spis dem kolde eller ved stuetemperatur.

Skær kartoflerne ud i store tern eller aflange fritter og vend dem med olie. Bag dem på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 180 grader til de er møre, men ikke smattede. Drys med salt og spis dem lune eller kolde.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være