Libanesiske madbrød

Ingredienser

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 rød eller gul peber

400 g hakket okse- eller lammekød

1/2 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. stødt nellike

1 dl. hakkede abrikoser eller sultanarosiner

2 dl vand

2 strøgne tsk. salt

50 g pinjekerner

1 granatæble

 

Brød

4 dl lunkent vand

1 spsk salt

50 g gær

1 spsk sukker

2 spsk olie

2 dl fuldkornsmel

Ca. 5 1/2 dl hvedemel

Jeg elsker de her brød, som er det mellemøstlige svar på en pizza. Det syrlige, det søde, umami forenes med det sprøde og bløde, på en helt uimodståelig måde. De er helt perfekte serveret med humus, en sprød tomatsalat og måske en tabouleh, men også meget dejlige at spise, ganske som de er.

Giver 3 brød på størrelse med en pizza.

4 pers.

Sådan gør du

Start med at laver brødet ved at røre gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt melet og ælt dejen så længe du orker, gerne ti minutters tid, til den er smidig, blank og elastisk. Sæt dejen til hævning under et fugtigt klæde til den har opnået dobbelt størrelse, det tager ca 1 time.

Imens laver du fyldet. Start med at skære auberginerne i tynde skiver og pensl dem med lidt olie. Varm en grillpande op til den er meget varm, og grill skiverne til de er bløde med tydelige grillstriber på hver side.

Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern og svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige. Tilsæt hakket kød, kanel, nellike og rosiner og lad blandingen stege til ca fem minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber, tilsæt evt en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt når det skal bages med brødet.

Rul dejen ud til 3 runde brød i pizzastørrelse. Bred kødfyldet ud over. Læg de grillede auberginer ovenpå, brug ca. 4-5 skiver per brød. Bag madbrødene ved 200 grader i 20 minutter. Rist pinjekernerne på en pande indtil de er lyst gyldne. Dryp brødene med god olivenolie og drys granatæblerkerner, kvarte små tomater og pinjekerner over og server dem varme eller lune med frisk mynte på. Du kan også dryppe med lidt yoghurt. De er også gode til madpakken dagen efter.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være