Veganske livretter:   Karry & Kikærter

Ingredienser

Til 4 personer 

1-2 spsk. kokosolie 

2 store løg 

4 spsk garam masala-karrypasta

En tommelfinger ingefær 

1/2 rød chili 

250 g søde kartofler 

1/2 blomkål (eller romanesco) 

400 g hakkede tomater (friske eller fra karton/dåse) 

2 dl vand 

240 g kogte kikærter (svarer til en karton/dåse) 

2 dl kokosmælk (en karton/dåse) 

1 spsk. sukker 

2 tsk. stødt spidskommen 

Friskkværnet peber 

Et bundt frisk persille (eller koriander) 

Med denne ret kan du på en enkel og overskuelig måde lave en vegansk ret i din hverdag. Det er enkel og smagfuld mad, som alle kan lave, og som kan laves af helt almindelige ingredienser fra det lokale supermarked. 

LÆS OGSÅ: Vegansk: Livin’ la vida vegan

Sådan gør du: 

Hak løgene fint, og sautér dem i kokosolie i en gryde ved middelhøj varme sammen med karrypastaen, indtil løgene er bløde. Riv ingefæren, hak chilien fint, rens og skær de søde kartofler i tern på cirka 1-2 cm, skær blomkålen i buketter, og kom det hele i gryden. Lad det få cirka 5-10 minutter, til grøntsagerne begynder at blive møre. Tilføj så tomater, vand og kikærter, og bring det i kog. Når det bobler godt, kan du skrue ned for varmen og lade det boble under låg, til grøntsagerne er møre. 

Kom så kokosmælken i, og tilsæt sukker, spidskommen og peber. Smag til, og tilføj evt. salt. Lad det boble cirka 10 minutter, så saucen tykner. Hak persillen, og tilføj halvdelen lige før servering. Den anden halvdel drysses på toppen ved anretning eller stilles i en skål på bordet. 

LÆS OGSÅ: Nemt & Sundt: Rodfrugtsbøffer i vegetarburger 

Servér med kogte ris og indiske papadums med chutney. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum