Aftensmad til 4 personer
2 kg muslinger
2 løg
6 små gulerødder
1/2 knoldselleri
200 g bacon
2 fed hvidløg
1 bdt. persille
2 citroner
1 hvedeøl
Evt. groft brød
Her på redaktionen er vi vilde med Moules frites med hjemmelavede fritter og estragon mayo, og specielt fordi at opskriften er så simpel.
Rens muslingerne. Pil løgene og skær dem i både. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skræl knoldsellerien og skær dem i tern. Skær baconen i tern og pil hvidløgene. Kom alle ingredienser på nær brødet i en gryde og læg muslingerne øverst. Damp muslingerne i 7-10 minutter, indtil de er åbne. Dem, der er lukkede, mår de er blevet dampet, skal smides væk.
Du kan vælge at spise de dampede grøntsager til muslingerne eller komme muslingefonden med grøntsager over de varme muslinger. Spis evt. groft brød til retten.