1 liter vand
200 g polentamel
½ dl gærflager (kan udelades)
1 spsk. olivenolie
¼ tsk. salt
½ tsk. chilipulver
2 spsk. polentamel
Polenta er en grød baseret på majsmel. Det lyder måske en smule skørt, men når det får lov til at sætte sig, kan det skæres til fritter, som bliver super skønne efter at være bagt i ovnen. Hvis man er fritte-glad, er dette helt klar en opskrift, der er værd at prøve!
Til 2 personer
Sådan gør du
Kog vandet i en gryde. Når det koger, skrues ned til middel varme, og polentamel og evt. gærflager piskes i lidt ad gangen. Bliv ved med at røre rundt i grøden, til den er cremet og giver slip på siderne af gryden – dette tager ca. 10 minutter. Beklæd et fad med bagepapir eller husholdningsfilm, og hæld dernæst grøden i fadet. Lad fadet stå i køleskabet i mindst 2 timer (det kan også sagtens stå natten over), så grøden kan stivne.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend forsigtigt polentaen ud af fadet på et skærebræt, og skær den til fritter af ca. 1,5 x 1,5 x 10 cm. I en stor skål vendes fritterne med olivenolie, salt, chili og den resterende polentamel, inden de bages i 40 minutter.