200 g rosenkål
1 porre
1 fed hvidløg
½ spsk. olivenolie
300 g fuldkornsspaghetti
Skal af ½ usprøjtet citron
Friskkværnet peber
Sauce
1½ dl cashewnødder
1 dl vand
Saften af 1 citron
1 spsk. gærflager
1 tsk. revet citronskal
(usprøjtet)
¼ tsk. salt
Friskkværnet peber
Jeg har heldigvis aldrig været kræsen, men hvis der var én ting, jeg som barn virkelig ikke brød mig om, så var det rosenkål. Og det er faktisk lidt sjovt, for i dag elsker jeg det. Hemmeligheden bag himmelsk rosenkål er at få dem tilberedt på den rigtige måde. Hvis de blot koges, bliver de tamme i smagen, men hvis de blancheres, steges eller grilles i ovnen med de rigtige smagsgivere, er det en helt anden oplevelse at spise dem. I denne opskrift snittes de fint og steges sammen med porre for til sidst at blive vendt med pasta og en cremet citronsauce. Jeg er ret sikker på, at denne opskrift kan vende alle rosenkålshadere!
Til 2 personer
Sådan gør du
Cashewnødderne lægges enten i blød i koldt vand 4 timer før brug, eller overhældes med kogende vand og trækker dernæst i 2 timer. Fjern de yderste blade af rosenkålen, halver og snit dem derefter i strimler. Porren renses, halveres og snittes derefter i tynde skiver. Hvidløget snittes fint. Varm olien i en pande, og sauter hvidløg, rosenkål og porrer, til porrerne er blevet bløde, og rosenkålen stadig har en smule bid. Imens koges spaghettien efter anvisningen på pakken.
Sauce
Blend ingredienserne til saucen grundigt, til den er cremet. Vend dernæst saucen med spaghetti, rosenkål og porrer. Top med revet citronskal og friskkværnet peber.