Spaghetti med rosenkål & citronsauce

Ingredienser

200 g rosenkål

1 porre

1 fed hvidløg

½ spsk. olivenolie

300 g fuldkornsspaghetti

Skal af ½ usprøjtet citron

Friskkværnet peber

 

Sauce

1½ dl cashewnødder

1 dl vand

Saften af 1 citron

1 spsk. gærflager

1 tsk. revet citronskal

(usprøjtet)

¼ tsk. salt

Friskkværnet peber

Jeg har heldigvis aldrig været kræsen, men hvis der var én ting, jeg som barn virkelig ikke brød mig om, så var det rosenkål. Og det er faktisk lidt sjovt, for i dag elsker jeg det. Hemmeligheden bag himmelsk rosenkål er at få dem tilberedt på den rigtige måde. Hvis de blot koges, bliver de tamme i smagen, men hvis de blancheres, steges eller grilles i ovnen med de rigtige smagsgivere, er det en helt anden oplevelse at spise dem. I denne opskrift snittes de fint og steges sammen med porre for til sidst at blive vendt med pasta og en cremet citronsauce. Jeg er ret sikker på, at denne opskrift kan vende alle rosenkålshadere!

Til 2 personer

Sådan gør du

Cashewnødderne lægges enten i blød i koldt vand 4 timer før brug, eller overhældes med kogende vand og trækker dernæst i 2 timer. Fjern de yderste blade af rosenkålen, halver og snit dem derefter i strimler. Porren renses, halveres og snittes derefter i tynde skiver. Hvidløget snittes fint. Varm olien i en pande, og sauter hvidløg, rosenkål og porrer, til porrerne er blevet bløde, og rosenkålen stadig har en smule bid. Imens koges spaghettien efter anvisningen på pakken.

Sauce
Blend ingredienserne til saucen grundigt, til den er cremet. Vend dernæst saucen med spaghetti, rosenkål og porrer. Top med revet citronskal og friskkværnet peber.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være