Spinatpandekager
3 håndfulde spinat
2 æg
2 dl mælk
1½ dl boghvedemel
½ tsk. spidskommen
¼ tsk. havsalt
Dukkah
4 spsk. sesamfrø
1 dl pistacienødder, grofthakkede
½ dl mandler, grofthakkede
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chiliflager
½ tsk. havsalt
friskkværnet peber
rødbedehummus — opskrift s. 205
blandet grønt
lidt citronsaft
Let, grønt og enkelt, men fyldt med smag. Disse farverige spinatmadpandekager er et dejligt måltid, som du nemt kan gøre fyldigere ved at servere dem med f.eks. falafler eller sprøde kikærter. Jeg laver gerne en dobbeltportion af pandekagerne, så jeg har en nem frokost ventende på mig i køleskabet næste dag.
2 portioner
Sådan gør du
Blend alle pandekage-ingredienserne i en blender, til du har en jævn pandekagedej. Hæld lidt af dejen på en varm pande, og steg pandekagen i et par min. ved medium varme, til der kommer bobler i overfladen. Vend pandekagen, og giv den et min. eller to ekstra på den anden side. Fortsæt til du har brugt al dejen.
Mens du steger pandekagerne, kan du med fordel også lave dukkah-blandingen. Rist alle ingredienserne af på en tør pande ved medium/høj varme i 3-5 minutters tid, eller til nødderne og krydderierne begynder at dufte.
Server pandekagerne med rødbedehummus, dukkah, blandet grønt og lidt citronsaft.