Spinat-madpandekager med rødbedehummus og dukkah

Ingredienser

Spinatpandekager

3 håndfulde spinat

2 æg

2 dl mælk

1½ dl boghvedemel

½ tsk. spidskommen

¼ tsk. havsalt

Dukkah

4 spsk. sesamfrø

1 dl pistacienødder, grofthakkede

½ dl mandler, grofthakkede

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. chiliflager

½ tsk. havsalt

friskkværnet peber

rødbedehummus — opskrift s. 205

blandet grønt

lidt citronsaft

Let, grønt og enkelt, men fyldt med smag. Disse farverige spinatmadpandekager er et dejligt måltid, som du nemt kan gøre fyldigere ved at servere dem med f.eks. falafler eller sprøde kikærter. Jeg laver gerne en dobbeltportion af pandekagerne, så jeg har en nem frokost ventende på mig i køleskabet næste dag.

2 portioner

Sådan gør du

Blend alle pandekage-ingredienserne i en blender, til du har en jævn pandekagedej. Hæld lidt af dejen på en varm pande, og steg pandekagen i et par min. ved medium varme, til der kommer bobler i overfladen. Vend pandekagen, og giv den et min. eller to ekstra på den anden side. Fortsæt til du har brugt al dejen.

Mens du steger pandekagerne, kan du med fordel også lave dukkah-blandingen. Rist alle ingredienserne af på en tør pande ved medium/høj varme i 3-5 minutters tid, eller til nødderne og krydderierne begynder at dufte.

Server pandekagerne med rødbedehummus, dukkah, blandet grønt og lidt citronsaft.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

First Impression

Ingredienser2 dele hindbær gin 4 dele frugtig rosé 8 dele hyldeblomst tonic   GARNISH Hindbær I denne weekend løber Copenhagen Rosé Festival af stablen. Har