Ingredienser
Til 4 personer
Blomkålsmos:
2 stk. blomkål
50 g smør
Salt og peber
Topping:
3 stk. løg
1/2 stk. spidskål
20 g smør
Salt og peber
200 g bacon i skiver
Persille
Et sundere alternativ til en gammel dansk ret – nemlig ”Brændende kærlighed”. Istedet for den traditionelle kartoffelmos, så får du blomkålsmos her!
Jeg er overrasket over, hvor lækkert det faktisk blev.
Opskriften på dette kommer til jer her.
Sådan gør du:
- Skær blomkålene i buketter, og damp dem i lidt vand. De skal ikke koges – men dampes i 10-15 min.
- Snit løg og spidskål fint, og svits det på en pande sammen med lidt smør, og krydr det så med salt og peber.
- Læg bacon på en bradepande med bagepapir, og steg det i ovnen til det bliver sprødt. Ca. 20 min. ved 200 grader.
- Når blomkålene er dampede, hælder du dem op i en skål sammen med smørret.
- Blend det nu med en stavblender, og krydr det derefter med salt og peber.
- Anret nu mosen sammen med bløde løg/kål, sprød bacon og frisk spinat. Hvis du vil, så er syltet rødbeder også godt dertil.
Velbekomme!
En virkelig nem og lækker ret. Den tager nok 30 min. og lave!
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk