Til 4 personer
600 g kød fra kalveskank knogle og marv
Olie til stegning
4 store løg
2 store gulerødder
2 store porrer, ½ porre til pynt
4 stængler citrongræs
10 fed hvidløg
½ liter vand
2 skiver ingefær
6-8 spsk. fiskesauce
4 spsk. soja
2 tsk. five spice-krydderi
2 tsk. sriracha chilisauce – kan erstattes af andre former for chili efter smag
Salt og peber
En stor håndfuld peanuts
En håndfuld koriander, mynte og thai basilikum
1 lime
Vinter = supper! Her får du en rustik, nærende og fyldig suppe med mørt kalvekød, rig på smag og uden tilsat stivelse eller sukker. Suppen er kun jævnet og sødet naturligt af de udkogte grøntsager og gelatinen fra kødet og kan derfor også spises, hvis man spiser efter LCHF-principperne.
Sådan gør du
Skær kødet i grove tern. Skær løg, gulerødder og de to hele porrer groft. Snit den halve porre fint og gem til pynt. Fjern de yderste blade, og skær enderne af citrongræs-stænglerne. Bank dem med en hammer eller en morter, så smagen frigives, og skær over i tre stykker.
Brun kød og knogler i olie. Tilsæt løg og gulerødder, og svits med et minut. Tilsæt derefter porrer, citrongræs og hakket hvidløg, og svits et par minutter.
Hæld vand i gryden sammen med ingefær, fiskesauce og soja, og lad det simre ved lav varme i ca. 1 ½ time.
Tilsæt five spice-krydderi, sriracha sauce og salt og peber efter smag, og lad suppen simre en halv times tid mere, til kødet er helt mørt.
Hak peanuts og skær lime i både.
Smag suppen til med fiskesauce eller salt, sriracha sauce og peber.
Servér suppen med urter, limebåde, peanuts og sriracha sauce ved siden af, så man selv smager sin portion til ved bordet.