Spicy kødboller

Ingredienser

Kødboller

600 g hakket svin og kalv

1 bdt koriander

2 spsk tamari

1 spsk fiskesauce

6 tørrede limeblade

Evt. chili for en stærk udgave

Andet

Kokosolie til stegning

Sauce

2 fed hvidløg

20 g ingefær

1 rødløg

1 tsk stødt gurkemeje

2 spsk rød karrypasta

1 ds kokosmælk

1 rød peberfrugt, i små tern

4 forårsløg, finthakket

2,5 dl frosne ærter

2 tsk kokossukker

Saft fra 1/2 lime

Blomkålsris

1 lille blomkålshoved

Denne opskrift er udsprunget af den klassiske ret ’boller i karry’, men den har fået et spicy, asiatisk twist og blomkål i stedet for ris.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Rør farsen sammen med hakket koriander, tamari, fiskesauce, knuste limeblade og evt. en smule chili. Form farsen til små kødboller ca. 25 stk., og steg dem gyldne i en smule kokosolie på en varm pande. Tag kødbollerne af panden, når de næsten er gennemstegt.

Kom hvidløg, ingefær, løg og gurkemeje i en foodprocessor, og blend det rigtig godt sammen. Kom blandingen på panden sammen med karrypasta, og svits det hele i 1-2 minutter. Hæld kokosmælk på, og lad det hele simre i 8-10 minutter. Tilsæt så peberfrugt og kødboller. Lad det simre yderligere 5 minutter, og tilsæt forårsløg, ærter, sukker og limesaft. Smag saucen til.

Skær blomkål ud i grove stykker, kom dem i en foodprocessor, og blend, indtil de har konsistens som ris. Hvis du ønsker varme ris, så kan du dampe blomkålsrisene helt kort inden servering. Drys evt. blomkålsrisene med en smule sort sesam, og servér sammen med de spicye kødboller a la boller i karry.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og