Den ultimative Spaghetti Bolognese

Hverdagene er nu en gang dem, der er flest af, derfor skal der også være noget godt at ”fylde dem ud med”. Spaghetti bolognese er altid et hit hos både store og små herhjemme, og denne opskrift går man aldrig galt med. Den er spækket med smag, og er faktisk også rimelig sund med alle de mange grøntsager, der er i.
Ingredienser

2 hakket løg

2 – 4 fed hvidløg, alt efter størrelse

3 spsk. olivenolie

Ca. 75 g hel bacon

3 stængler bladselleri, i fine tern

3 mellemstore gulerødder, i fine tern

ca 300 g knoldselleri, i fine tern

En håndfuld frisk timian

1 kg hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater af god kvalitet, jeg er glad for dem af mærket Mutti

4 dl fond, kylling eller kalvefond

3 dl rødvin, kan erstattes med fonden

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

3 spsk. balsamico

Spaghetti efter eget valg

Hverdagene er nu en gang dem, der er flest af, derfor skal der også være noget godt at ”fylde dem ud med”. Spaghetti bolognese er altid et hit hos både store og små herhjemme, og denne  opskrift går man aldrig galt med. Den er spækket med smag, og er faktisk også rimelig sund med alle de mange grøntsager, der er i. Jeg er ret sirlig med at snitte dem i fine tern. Det giver den bedste konsistens, og så er der den bonus, at den lettere glider ned hos de søde børn. Nyd den med spaghetti til – jeg er vild med både den fra Il Fornaio og De Cecco, og så med en ordentlig bunke parmesan på toppen. Uhm, det er godt…

Sådan gør du

Steg løg og hvidløg i olivenolie ved mellemvarme, så de blive bløde og blanke. Tilsæt baconternene og lad dem svitse med, til de bliver gyldne. Tilsæt grøntsagsternene og svits dem med nogle minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med grøntsagerne, indtil det er nogenlunde brunet og tilsæt så hakkede tomater, fond, rødvin, salt, peber og balsamico. Lad kødsaucen simre i nogle timer under låg, hvis den er for vandet, så sæt grydelåget på klem. Jo længere saucen får lov at stå og simre, jo bedre. Smag til med sukker og evt. ekstra salt. Server med friskkogt spaghetti og masser af parmesanost.

LÆS OGSÅ: Suppe med persillerod

LÆS OGSÅ:  Svampemos & sprøde brød

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er