Den ultimative Spaghetti Bolognese

Hverdagene er nu en gang dem, der er flest af, derfor skal der også være noget godt at ”fylde dem ud med”. Spaghetti bolognese er altid et hit hos både store og små herhjemme, og denne opskrift går man aldrig galt med. Den er spækket med smag, og er faktisk også rimelig sund med alle de mange grøntsager, der er i.
Ingredienser

2 hakket løg

2 – 4 fed hvidløg, alt efter størrelse

3 spsk. olivenolie

Ca. 75 g hel bacon

3 stængler bladselleri, i fine tern

3 mellemstore gulerødder, i fine tern

ca 300 g knoldselleri, i fine tern

En håndfuld frisk timian

1 kg hakket oksekød

2 dåser hakkede tomater af god kvalitet, jeg er glad for dem af mærket Mutti

4 dl fond, kylling eller kalvefond

3 dl rødvin, kan erstattes med fonden

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

3 spsk. balsamico

Spaghetti efter eget valg

Hverdagene er nu en gang dem, der er flest af, derfor skal der også være noget godt at ”fylde dem ud med”. Spaghetti bolognese er altid et hit hos både store og små herhjemme, og denne  opskrift går man aldrig galt med. Den er spækket med smag, og er faktisk også rimelig sund med alle de mange grøntsager, der er i. Jeg er ret sirlig med at snitte dem i fine tern. Det giver den bedste konsistens, og så er der den bonus, at den lettere glider ned hos de søde børn. Nyd den med spaghetti til – jeg er vild med både den fra Il Fornaio og De Cecco, og så med en ordentlig bunke parmesan på toppen. Uhm, det er godt…

Sådan gør du

Steg løg og hvidløg i olivenolie ved mellemvarme, så de blive bløde og blanke. Tilsæt baconternene og lad dem svitse med, til de bliver gyldne. Tilsæt grøntsagsternene og svits dem med nogle minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med grøntsagerne, indtil det er nogenlunde brunet og tilsæt så hakkede tomater, fond, rødvin, salt, peber og balsamico. Lad kødsaucen simre i nogle timer under låg, hvis den er for vandet, så sæt grydelåget på klem. Jo længere saucen får lov at stå og simre, jo bedre. Smag til med sukker og evt. ekstra salt. Server med friskkogt spaghetti og masser af parmesanost.

LÆS OGSÅ: Suppe med persillerod

LÆS OGSÅ:  Svampemos & sprøde brød

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet