Suppe med kartoffel, blomkål & dild

Ingredienser

Olie

1 fed hvidløg

1 mellemstort løg eller scalotteløg

2 bagekartofler

1 blomkålshoved

5 dl sødmælk

Vand

1 spsk. Herbamare eller anden god grøntsagsbouillon

1 laurbærblad

3 kviste frisk dild

Salt

Friskværnet peber

Tilbehør

4-5 tynde skiver kernerugbrød

2-3 spsk. olivenolie

Flagesalt

Med forårets kommen er jeg nok ikke den eneste, som har lyst til at spise noget enkelt, grøntsagsbaseret og ikke alt for fedt. Suppe er her altid et godt bud, hvis du spørger mig. Det er så nemt at lave, den perfekte måde at komme af med grøntsagsrester på, og så er det både billigt og sundt, hvilket ikke altid er en kombi, man skal tage for givet 😉

Mine børn er ikke ukritiske ift. suppe og rynker til tider på næsen, når der går lidt for meget linser, bønner eller skaldyr i dén, men kartoffel-blomkålssuppe elsker de begge. Særligt hvis der er noget sprødt til som rugbrødsknaset her. Derfor er det en klassiker på vores spisebord! Den er uden fløde, men kogt med sødmælk, og er det mest cremede du kan forestille dig.

Sådan gør du

Snit løgene fint, og svits både hvidløg og løg i olien nogle minutter til løgene er klare. Skræl og skær kartoflerne i mellemstore tern, og skær blomkålen i store buketter. Tilsæt begge dele til løgene sammen med mælk, bouillon, laurbærblad og timian, og tilsæt vand til det akkurat dækker. Lad suppen simre under låg ved svag varme, til grøntsagerne er helt møre.

Imens brækkes rugbrødet i mindre stykker og steges i olien på en pande ved svag varme, indtil brødet er sprødt. Drys med flagesalt og sæt til side. Lad suppen køle lidt af, og blend den så til konsistensen er cremet.

Server med det sprøde rugbrødsknas og et generøst dryp olivenolie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være