15 g tørrede shitakesvampe
10 g tørrede kinesiske svampe
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
100 g hvid- eller spidskål
25 g tørrede glasnudler
50 g bambusskud i strimler
3 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk lys soja
1 tsk sukker
½ tsk hvid peber
50 g bønnespirer
1 æg
12 plader forårsrulledej, gerne 21,5 x 21,5 cm
1 l smagsneutral olie til friturestegning samt lidt olie til stegning
Sådan gør du
Læg de tørrede svampe i blød i varmt vand i mindst 1 time. Pres vandet fra, skær evt. den hårde stok fra, og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løg og hvidløg, riv guleroden groft, og snit kålen fint. Hæld kogende vand over de tørrede glasnudler, og lad dem trække i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og klip nudlerne i mindre stykker.
Varm lidt olie op i en wok, steg hvidløg let gyldent og tilsæt løg. Lad det stege videre et kort øjeblik, og tilsæt nu gulerod og kål. Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt bambusskud, østerssauce, fiskesauce, lys soja, sukker og hvid peber. Tag wokken af varmen, og vend bønnespirer og glasnudler i. Lad fyldet køle af en smule.
LÆS OGSÅ: Friske forårsruller
Pisk ægget, og fold forårsrullerne ved at lægge ca. 2 spsk fyld et par cm fra det ene hjørne. Fold hjørnet op over fyldet, rul forårsrullen halvt sammen og fold herefter siderne ind mod midten. Pensl det tilbageværende hjørne med æg og rul færdig. Læg den på bagepapir og fold resten af rullerne.
Varm olien op i en wok, og steg 5-6 forårsruller ad gangen ved middelvarme i 6-7 minutter, til de er sprøde og gyldne. Dræn på fedtsugende papir, mens de øvrige forårsruller steges. Servér med mørk soja, peanutbuttersauce og sød chilisauce.
Velbekomme!
LÆS OGSÅ: Sprøde veggie rolls med massere af grønt