(6-8 personer)
500 g quinoa, koges efter anvisningen på pakken
1 granatæble
Ca. 15 soltørrede abrikoser
1 stort bundt mynte, ca. 2 dl i hakket form
1 stort bundt bredbladet persille, ca 2 dl i hakket form
2 appelsiner
1 agurk
1 dl citronsaft
1 dl olivenolie
1 strøget tsk. salt
100 g pinjerkerner, gyldenristede
En skøn og sprudlende salat, proppet med alskens gode sager. Her er ikke sparet på krydderurterne, hvilket giver den en eminent smag, og gør den super sommerlig og frisk. Den kan spises lun eller kold.
Velbekomme!
Sådan gør du
Løsn granatæblekernerne ved at dele æblet i to, og bank let på overfladen med en træske, til de små “granater” begynder at drysse ud. Skyl agurken, del den på langs og skrab kernerne ud med bagsiden af en ske, før du skærer agurken i tynde skiver. Hak abrikoserne groft, og skyl og hak krydderurterne mellemfint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver.
Vend alle delene sammen med den forkogte quinoa sammen med halvdelen af pinjekernerne og ca. 2/3 af granatæblekernerne. Ryst dressingen sammen af olie, citronsaft og salt, og vend den rundt med salaten. Drys med resten af pinjekernerne og granatæblekernerne, lidt ekstra hakket mynte, og server.