Aftensmad

One pot pasta med kylling og tomat

Opskrift til 4 personer

500 g kyllingefilet

500 g spaghetti

2 fed hvidløg

1 stk løg

1 squash

10 cherrytomater

2 dåser hakkede tomater

1 god håndfuld friskhakket basilikum

1 lille dåse tomatpuré, 140 g

1 L vand

200 g mascarpone

salt og friskkværnet peber

Tilbehør

friskrevet parmesan til toppen

basilikumsblade

 

Der findes et hav af måder at lave en lækker one pot pasta ret på. Fælles for dem alle er at man får en helt vidunderlig smag frem, fordi alle ingredienserne – som navnet indikerer – kommes i samme gryde og dermed tager smag fra hinanden. Resultatet er den mest velsmagende pastaret! I denne opskrift anvendes kylling og tomat. Opskriften er udviklet i samarbejde med opskriftudvikleren Maria Charlotte.

Du kan finde meget mere inspiration på hendes hjemmeside MariaLottes.dk. Find også hendes grundopskrift på One Pot Pasta med kylling her.

 

Fremgangsmåde

Hak løg i tern og pres hvidløgene. Squash rives på mandolinjern i tynde strimler og cherrytomater halveres.

 

Snit kyllingefilet i tern af 2 x 2 cm. For at kyllingen får og bidrager til mere smag, svitses kyllingeternene kort af i et par minutter i en varm gryde med olie – det skal ikke tilberede færdigt. Kom herefter kyllingen over i en skål, til den skal bruges igen.

 

I samme gryde svitses løg og hvidløg i lidt olivenolie, til de er klare og har taget en smule farve.

 

Nu tilsættes de hakkede tomater, tomatpuré, squash, vand og pasta. Kog det hele kort op og lad det efterfølgende simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Når der er 5 minutter tilbage, tilsættes kyllingen. Der skal muligvis tilsættes lidt ekstra vand.

 

Tilsæt mascarpone lige før servering, så retten bliver dejlig cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Anret med friskrevet parmesanost og friskplukkede basilikumblade.

 

Velbekomme.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *