Aftensmad

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe
Ingredienser

1 hokkaido

Olivenolie til stegning

2 løg

3 fed hvidløg

2 store gulerødder

3 alm størrelse kartofler

1 chili

Salt og peber


Idéer til tilbehør

Creme fraiche

Ristet rugbrød/rugbrødcroutoner

Græskarkerner

Blogger og pædagog Camille Maja deler her en af sine skønne opskrifter, som passer lige ind i både tid og årstid. Lige nu er hokkaidogræskarret til at få i stort set alle supermarkeder, og det er perfekt at nyde denne varmende suppe, når vejret er koldt og ruskende udenfor.

Se mere om Camille Maja her, og læs blandt andet hvorfor hun brænder sådan for at inspirere os alle til en sund, nærende kost, hvor der stadig er plads til at nyde kager, mælk i kaffen, fredagsslik mm.

______

Hokkaido suppen er nem, billig og er til 4 personer.

Sådan gør du

Skær dit hokkaido ud i grove tern og smid det i en stor gryde, med varm olie. Skru ned til svag varme og rør rundt engang imellem, mens du skærer kartofler, løg og gulerødder. Når alt er skåret i grove tern smider du det i gryden, sammen med lidt salt og peber Tilsæt presset hvidløg. Dæk ingredienserne med vand og lad det koge i ca. 20 minutter. Blend det hele sammen og tilsæt finhakket chili.

Lad det stå så længe du vil og simre – min stod i 20 minutter før servering. Smag til med salt og peber. Velbekomme, håber I kan lide retten!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *