Aftensmad

Cremet bagt pasta med svampe og spinat

Cremet bagt pasta med svampe og spinat
(Artiklen indeholder reklamelinks)
Ingredienser

1 dl cashewnødder

1 stort blomkålshoved

350 g fuldkornspasta (penne eller skruer)

3 fede hvidløg

1 tsk citronsaft

1 spsk. dijonsennep

2 dl gærflager

2 tsk. muskatnød

250 g champignon eller andre svampe

200 g frisk spinat

1 løg

Olivenolie

Rasp til topping

En af mine livretter, da jeg var barn, var en bagt pastaret, som min far ofte lavede. Den indeholdt både ost, ostesauce og skinke og var baseret på lys pasta. I denne udgave af den har jeg ændret lidt i ingredienslisten, men smagen er dog stadig cremet og ostet og smager lige så godt som den, jeg husker fra min barndom i Åbyhøj.

LÆS OGSÅ: One pot pasta med kylling og tomat

Saucen er overraskende nok baseret på blomkål, hvilket umiddelbart virker skørt. Men mikset med de rigtige ingredienser – og ikke mindst gærflager, som bidrager med ostesmag og fuld fart på umamien – bliver den til en lækker cremet sauce, som på mange måder minder om en traditionel mornaysauce.

Til 4 personer.

 

Sådan gør du

Cashewnødderne lægges enten i blød i koldt vand 4 timer før brug eller overhældes med kogende vand og trækker dernæst i 2 timer

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn

Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kog det i letsaltet vand, til det er mørt – det tager ca. 10 minutter, men hold øje, for det skal ikke koge ud

Imens koges pastaen efter anvisningen på pakken

Når blomkålen er mør, drænes den for vand (gem 1-2 dl) og flyttes over i en blender med cashewnødder, hvidløg, citronsaft, sennep, gærflager, salt, peber, muskatnød og 1 dl af kogevandet

Blend det hele grundigt – dette kan godt tage et par minutter og skal måske gøres af flere omgange alt afhængigt af din blenders størrelse og kapacitet (tag dig god tid til dette, for det har stor betydning for det færdige resultat)

Tilsæt eventuelt mere af kogevandet, til saucen er helt cremet og blank

Snit svampene i skiver, og steg dem på en tør pande, til de ikke længere afgiver væske – det tager ca. 10 minutter

LÆS OGSÅ: Fettucine med kylling & cremet sauce

Steg derefter spinaten ved høj varme i en smule vand, til det er faldet helt sammen, og det sidste vand er nogenlunde fordampet

Lad derefter spinaten dryppe af i et dørslag

Snit til sidst løget i ringe, og steg dem i en smule olivenolie, til de er helt møre

Smør et stort ovnfast fad med olivenolie, og hæld derefter den drænede pasta samt svampene og spinaten over i den

Til sidst hældes blomkålssaucen over, og det hele vendes, til alting er dækket af saucen

Slut af med løgringene samt et tyndt lag rasp, og bag det i ovnen i 30 minutter

TIP! Den bagte pastaret er lækker både kold og varmet dagen derpå.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *