Kikærte-kartoffel tikka masala med fladbrød

Ingredienser

Tikka Masala

300 g kikærter (tørvægt), skal lægges i blød dagen før

3 mellemstore løg i tern

3 fed hvidløg

5 cm frisk ingefær

1 frisk rød chili

2 tsk. garam masala

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. paprika

1 hel rød peberfrugt i tern

1 dåse hakkede tomater

80 g smør

4 dl kyllingefond

1 tsk. tomatpuré

1-1½dl piskefløde

1 dl kokosmælk

6 mellemstore kartofler

2 dl. drænet yoghurt


Fladbrød

3/4 dl vand, lunkent

1 1/2 dl mælk, lunkent

50 g gær, smuldret

1 tsk. sukker

1 spsk. olivenolie

325 – 350 g mel

1 tsk. salt

1/2 tsk. nigella frø

Tikka masala med kikærter og kartoffel – den dejligste vinterret! Server retten med bløde og duftende fladbrød.

Sådan gør du

Tikka masala – Bring kikærterne i kog i en gryde med rigeligt saltet vand og lad dem simre i 45 minutter, mens resten af retten tilberedes. Blend løg, hvidløg, ingefær, chili, garam masala, gurkemeje, paprika, peberfrugt og hakkede tomater sammen til en pasta. Smelt smørret i en gryde, og svits blandingen heri i ca 5 minutter, til den begynder at blive blød og duftende. Tilsæt nu resten af ingredienserne inklusive kartofler, og lad blandingen simre unde låg i den tid det tager for kikærterne at blive færdige. Nu skulle kartoflerne gerne være møre, men stadig have et bid. Hvis ikke, så giv dem lidt mere tid. Tilsæt kikærter og smag til med salt og lidt sukker. Servér med de lune nannbrød og en skefuld drænet yoghurt.

Fladbrød – Bland vand, mælk, gær og sukker i en skål for sig, rør det sammen til gæren er helt opløst og lad det stå et kvarters tid indtil overfladen er let skummende. Bland mel, nigellafrø og salt i en anden skål og rør sammen, så saltet blandes godt med melet. Bland olien i væden og hæld gradvist i melblandingen, det er nemmest herfra at ælte på en røremaskine, men det kan også sagtens gøres ved armkraft, så ælter du blot 5-7 minutter, til dejen er smidig og blød. Hvis den virker meget blød, så tilsæt en skefuld mel eller to. Form dejen til en kugle og læg den i oliesmurt skål og dæk til med et fugtigt klæde. Lad den hæve til dobbelt størrelse og del den derefter over i 6 lige store dele. Rul hver del ud til en tynd cirkel på ca 20-25 cm i diameter, (det er nemmest at rulle ud efterhånden spm brødene skal på panden). Selvom de virker meget tynde, vil brødene hæve op når de bages. Varm en grillpande op og grill brødene et minuts tid på hver side, opbevar dem under et viskestykke efterhånden som de bliver færdige, så de holder sig bløde og smidige. De kan spises med det samme, men også sagtens opbevares i en lufttæt beholder eller frysepose, og varmes op på en varm pande lige inden de spises. Jeg tilbereder dem også nogle gange som naanbrød, med lidt revet hvidløg og lidt smeltet smør og så en tur i en meget varm ovn et minuts tid.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være