Thaifiskesuppe

Ingredienser

3-5 cm ingefær

3 fed hvidløg

2 løg

2 stængler citrongræs

4 kaffirlimeblade

1 spsk gurkemeje

2 dåser kokosmælk

250 ml bouillon

3 fileter af hvid fisk, fx torsk el ler

lange (ca. 500 g)

100 g mangetout-ærter

2 håndfulde spinatblade

1 bundt koriander

1½ rød chili

200 g kogte store rejer

kokosolie til stegning

saft af 1 lime

havsalt

I bogen 21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost fortæller læge Jerk W. Langer og ernæringsterapeut Louise Bruun om de små betændelsestilstande, som inflammation efterlader i din krop, og som på sigt kan være med til at forårsage reelle sygdomme som fx diabetes 2, forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk. Og de giver dig opskriften på, hvordan du bekæmper inflammation med lækker antiinflammatorisk mad og kloge valg i hverdagen. Bogen indeholder opskrifter til 21 dages kur.

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag. Suppen er skøn for kroppen og dufter vidunderligt.

Til 4 portioner.

Sådan gør du

Skræl ingefær, hvidløg og løg, snit det fint og kom det i en gryde med opvarmet kokosolie. Slå lidt til citrongræsstænglen – det frigiver æteriske olier – og tilsæt citrongræs, kaffirlimeblade og gurkemeje. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Tilsæt kokosmælken og ca. 150 ml bouillon. Lad suppen simre i endnu 15 minutter, indtil den dufter dejligt.

Skær den hvide fisk i mindre stykker, kom den i gryden og lad suppen trække i 5 minutter, inden du tilsætter ærterne, de skyllede spinatblade, koriander, hakket chili og rejer. Smag til med limesaft og havsalt.

Tip: Kaffirlimeblade fås tørrede i velassorterede supermarkeder. Hos nogle grønthandlere finder du dem friske. Køb en økologisk bouillon uden tilsætningsstoffer i et velassorteret supermarked, en helsekostforretning eller en kvalificeret webshop.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt