[single_post_category_name]

Veggieburger med rødbedequnioabøffer, mangochutney & gedeost

Hvis der er noget, jeg virkeligt elsker, så er det burgere – de snaskede burgere, de sunde burgere, alle slags burgere! Med lidt god fantasi, er der uanede muligheder, når det kommer til ingredienser og smagskombinationer, og jeg er vild med at eksperimentere med de lidt utraditionelle af slagsen. En af mine favorit-vegetarburgere er denne farverige rødbedeversion med mangochutney og grillet gedeost. Det er en lidt speciel kombination, men ingredienserne komplementerer hinanden helt perfekt, og burgerne er bare så fulde af smag – uhm, mine tænder løber i vand bare ved tanken!

4 burgere

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 °. Kog quinoaen efter instrukserne på pakken, og sæt den derefter til side, så den kan køle af. Riv rødbeden fint (jeg giver den gerne en tur i foodprocessoren sammen med løget), hæld den over i en skål med de øvrige rødbedebøf-ingredienser, og rør det hele grundigt sammen. Brug dine hænder til at forme 4 rødbedebøffer. Dette kan med fordel gøres direkte på en bageplade beklædt med bagepapir, da farsen godt kan være ret våd. Bag bøfferne i 30-35 min., til de begynder at blive meget let gyldne i kanten.

Mens rødbedebøfferne er i ovnen, kan du forberede chutneyen; smelt kokosolien i en lille gryde ved medium varme, tilsæt derefter mango, chili, hvidløg og ingefær, mens du rører godt rundt. Sauter det let, og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Lad mangochutneyen simre i 25-30 min., smag den til og tilsæt, hvis du har lyst, ekstra krydderier, æblecidereddike eller honning. For at give chutneyen en lidt mere dressinglignende konsistens, så kan du evt. give den et let blend med en stavblender, men sørg for, at der er noget tekstur tilbage. Hæld den let afkølede mangochutney over på glas, og den er klar til servering.

Skær gederullen ud i tykke skiver, og steg dem på panden ved medium/høj varme et par min. på hver side, til den begynder at smelte. Anret de bagte rødbedebøffer på lune, ristede burgerboller med en håndfuld salatmix, mangochutney, den smeltede gedeost og lidt græskarkerner.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide