Aftensmad

Samosa med kartoffel

Samosa med kartoffel
Ingredienser

Samosas

8 lag filodej i rektangler på ca. 20×35

2 store bagekartofler eller 6 mellemstore almindelige kartofler

150 g frosne ærter

1 tsk. spidskommen

1 tsk. gurkemeje

½ korianderfrø

1 strøget tsk. nigellafrø

1 tsk. fint salt

1 bundt frisk dild

Mynteyoghurt

1 dl yoghurt

1 bundt frisk mynte

Citronsaft

Salt

Hjemmelavede samosa smager fuldstændig fantastisk. Jeg laver det en sjælden gang imellem, og hver gang tænker jeg, hvorfor er det, at jeg ikke laver det her noget oftere?! De smager virkelig godt, og er så lækre at have i fryseren, både til en frokost eller til madpakken og de er perfekte som en del af en buffet.

Disse bliver ret store, men man kan fint lave dem mindre, del da bare filodejen i 4 stykker per lag, men lad tilberedningsmetoden være den samme. I min fiskebog lavede jeg dem med stykker af frisk laks, hvilket fungerede perfekt, men også stykker af kylling eller noget hakkekød(for-stegt) kunne med succes blandes fyldet. Du kan også vælge at give den mere gas med chilien, hvis du ikke har sarte ganer eller børn du skal tage hensyn til. Her er den kølende mynteyoghurt endnu mere perfekt til. Server med en god mangochutney og jeg lover dig, alt er godt.

LÆS OGSÅ: Indisk karrysuppe

P.s. Skulle du være helt lost, så tjek linket her for en teknik til at folde samosaerne på.

Giver 8 mellemstore samosaer.

 

Sådan gør du

Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern.

Kog dem indtil de begynder at koge let ud, og hæld så vandet fra og bland med ærter, de tørrede krydderier, dild og salt

Rør fyldet rundt så krydderierne bliver blandet med resten og smag til om det trænger til mere salt

Placer 2 spsk. af fyldet i midten i den ene ende af filolaget

Fold hver side ind over fyldet, buk det ene hjørne ind over så der dannes en trekant i den ene side, fold lige over og dernæst til den anden side, så der dannes en trekant igen

Fortsæt til enden og hæft den sidste filo kant med lidt sammenpisket æg

Alternativt kan der laves små filofirkanter, som startes på samme måde, men blot foldes ind over efter siderne er foldet over fyldet i den ene

Steg samosaerne i rigelig vindruekerneolie i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er mørkegyldne og sprøde

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir

Lav mynteyoghurten ved at hakke mynten super fint og vend med yoghurt

Smag til med lidt citronsaft og salt

LÆS OGSÅ: Krydret chutney med æble & løg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *