Aspargesrisotto med skindstegt torsk

Ingredienser

7-8 asparges (eller flere)

300 g ristotto ris

1 dl hvidvin

7-8 dl hønsefond (eller fisk, grøntsags eller en helt anden fond)

1 fed hvidløg

1 skalotteløg

(citron) timian

50 g smør

50 g parmesan

Salt og peber

4 stykker torsk (eller anden fisk) a cirka 150 g

Risotto er måske min favorit comfortfood i hele verden. Den er dejlig fed og nærende. Og det bedste er, at det tager dig ikke meget mere end 20 minutter, fra du starter til du slutter. Er det ikke lige aspargessæson, så er det også fantastisk at tømme ud i køleskabet med. Du kan næsten komme alt fra rødbeder til ærter i. Gør også som her, og suppler op med lidt kød, hvis det ikke lige er kødfri mandag. Men spørger du mig, så går den altså også fint alene.

En risotto skal ikke være for fast. Tænk nærmere at det er en grød. Den skal gerne løbe ud på tallerknen, hvis du slår lidt på kanten af tallerknen.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Skær løg, hvidløg i små tern og svits det hurtigt sammen med timian i cirka 5-6 spsk olie. Kom risene på og steg på dem til de begynder at blive hvide og dækket i olie. Så kommes hvidvinen på. Lad det koge ind. Herefter tilsættes fonden en deciliter af gangen til det er kogt ind, hvorefter der kommes mere på. Fortsæt til risene næsten er aldente. Cirka 15 minutters tid. Kom herefter aspargesene ved, som forinden er klargjort og skåret i stykker af 1 cm. Lad dem koge med et par minutter. Det skal nu være en halvvåd grød. Sluk for varmen og kom koldt smør og revet parmesan ved. Lad den trække 2-3 minutter. Smag til med salt og peber. Din risotto er klar.

I mellemtiden steger du din torsk. Varm en pande op til meget varm med olie. Giv fisken salt og peber. Læg den med skindsiden ned af. Lad den stege mens du holder øje med varmen som stiger op igennem fisken, når den begynder at bliver hvid. Når den er hvid 80 procent op igennem fisken vendes den og får et minut på kødsiden.  Fisken skal dele sig i lamellerne i kødet når den er færdig og får et lille tryk. Helst stadig være en smule klar indeni.

Virker det besværligt at stege fisken eller har du kun fisk uden skind, kan den også bages i ovnen. Kom fisken i et fad, giv den salt og peber og lidt olivenolie. Sæt den i en ovn ved 90 grader i cirka tyve minutter. Igen er den færdig når lamellerne slipper, ved et let tryk. Hold øje med den, for stegetiden afhænger af hvor stort stykket er.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og